vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

חלה טבעונית מושלמת

זמן הכנה: 45 דקות עבודה מצטברת
זמן אפייה: 30 דקות (+התפחות)
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר
קבלו את ה-המתכון לחלה טבעונית, ממרכיבים פשוטים, שלא תוכלו להפסיק לאכול. יש גם סרטון שמפרט שלב-שלב.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
אני אוהבת לאתר צורך קיים ולהצליח לתת לו מענה.
כבר מזמן שמתי לב שיש צורך בחלות טבעוניות טובות
(למרות שיש לא מעט מתכונים כבר, כן?)
לא ברור אם היא תצא כמו הקלאסית
זה מפחיד כי זה נראה מסובך
איך קולעים צמה של יותר מ3 רצועות?
איך הולכת ההתפחה?
איך נדע שהבצק טוב?
מה למרוח למעלה במקום ביצה??
לא משנה לא נכין.
 
אני רוצה שתכינו
ממש רוצה
אני מצאתי מתכון מעולה לחלה
ששיניתי קצת כדי שיהיה עוד יותר כמו שאני אוהבת
ומאז בכל שישי יש לנו 2 חלות
שמנמנות, רכות-רכות, שביס מהן הוא כמו
ביס מסופגניה, או מבריוש
חלות שמי שיטעם בחיים לא יעיז לסווג 
כ"טבעונית" או "לא טבעונית"
כי היא פשוט פאקינג טעימה.
 
בכל פעם שהיא יוצאת מהתנור
בלי לשים לב אנחנו כמעט מסיימים אותה
ככה סתם, בנשנושים
בכל פעם תולשים עוד חתיכה קטנה
עד שפתאום נשאר רק הטוסיק שלה
והבנו שהגזמנו קצת.
ככה היא טעימה.
 
אז היה לי חשוב ממש לתת מענה לצורך
וממש לעזור
אז רציתי להכין סרטון!
צילמתי אותו ממש מזמן 
(ניתן לשים לב ברמזים דקים מה הייתה העונה
ואז להבין שזה היה באמת מזמן)
ורק השבוע סיימתי לערוך!
היה ממש קשה לערוך את הסרטון
כי ממש רציתי שזה יהיה מובן ומפורט
ועם זאת קליל ומהיר
ועבודה עם שמרים-
זה לא שזה מסובך
זה שיש הרבה שלבים
(אז יש המון קטעי סרטונים לחבר…)
וגם עכשיו כשכבר באתי להעלות
ראיתי עוד תיקונים שצריך לעשות בעריכה
וערכתי שוב…
 
אבל לא משנה,
סוף סוף סיימתי
ועכשיו תהיה לך חלה לסופ"ש
ולמרק ולגשם ולנחמה
וזה כל כך ישמח אותי
אם הצלחתי לעזור בזה
אז בבקשה תספרו לי אם כן:)
 
ממש מומלץ לצפות בסרטון
ואז להכין את החלה במקביל אליו בצפייה שניה
 
כל שאלה שיש לך-
כדאי לבדוק קודם בהערות אם כבר עניתי;)
בנוסף- הכנתי מדריך מפורט להכנת החלה המושלמת
עם המון טיפים ומידע על כל שלב ושלב:)
 
שיהיה סופ"ש קסום!

מצרכים

1 קילו קמח לבן
2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים
1/2 כוס + כף (110 גרם) סוכר 
1 כף + 1 כפית (20 גרם) מלח
3/4 כוס (150 גרם) שמן קנולה 
2 כוסות (480 מ"ל) מים 

אופן ההכנה

1. שפכו לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר וערבבו. צרו גומה במרכז.
2. הוסיפו למרכז את המלח, שמן, וחצי מהמים.
3. חברו וו לישה למיקסר והפעילו על מהירות נמוכה-בינונית, עד שמתחיל להתגבש קצת בצק, ואז הוסיפו בהדרגה פנימה את כוס המים השנייה.
4. כשהכל מתאחד לגוש, הגבירו את המהירות והפעילו ל7 דקות. 
5. צריך להתקבל בצק רך, וגמיש, שלא נדבק לידיים. אם הוא יבש מזה- הוסיפו כף מים וערבבו, כך עד שהוא כמו בסרטון. אם הוא דביק מדי- הוסיפו כף קמח וערבבו עד שהוא טוב.
6. העבירו לקערה גדולה וכסו בניילון נצמד והניחו במקום חמים לשעה-שעה וחצי התפחה, עד שהוא מכפיל את נפחו. (אם תרצו התפחה מהירה יותר- הניחו בתחתית התנור תבנית או קערה עם מים רותחים, ובמגש תנור מעליה הניחו את קערת הבצק. האדים החמים יזרזו את ההתפחה).
7. הוציאו את הבצק אל משטח עבודה, לושו עם הידיים להוצאת אוויר, וחלקו אותו ל2. חצי אחד הניחו בצד מכוסה.
8. חלקו את גוש הבצק לחלקים שווים כמספר הרצועות שתרצו. עבדו את החתיכות לרצועות חלקות כפי שמודגם בסרטון. הניחו את הרצועות אחת לצד השנייה וצבטו חזק את הקצוות העליונים על מנת לחבר ביניהם. קלעו את הרצועות וצבטו אותן בחלק התחתון. חתכו את הקצוות או הצמידו אותן לתחתית החלה. העבירו את החלה למגש אפייה וכסו בניילון/שקית, והניחו בצד כ40 דקות להתפחה שנייה. 
9. עשו כך גם עם החצי השני של הבצק.
10. כשהחלות תפחו, הדליקו את התנור ל175 מעלות טורבו.
11. הברישו בעדינות את החלות בחלב סויה. לציפוי קראנצ'י יותר- הברישו בשנית. (אל תגזימו עם כמות החלב, לא להטביע-שכבה דקה). אם תרצו, פזרו מעל שומשום/זרעים כלשהם. 
12. הכניסו לתנור החם, כך שיש מספיק רווח מעל כל מגש לתפיחה של הבצק. כוונו טיימר ל15-20 דקות. (תלוי כמה התנור שלך חזק).
13. בהישמע הטיימר, סובבו את המגשים והחליפו ביניהם. שלב זה ידאג לאפייה והשחמה אחידה של החלות. נסו לעשות זאת במהירות כדי לשמור על חום התנור. כוונו טיימר ל10 דקות נוספות.
14. בדקו את החלות, אולי תרצו להוסיף כמה דקות ואולי להוציא. הן צריכות להשחים לגמרי ולהיראות אפויות גם בחיבורים (ראו תמונות וסרטון). 
15. הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין!! 
16. אם לא תחסלו אותן ביומיים, כדאי לפרוס אותן (כשהן הצטננו לחלוטין!) ולשמור בהקפאה (כמה שתכניסו יותר מהר למקפיא, כל עוד הן כמה שיותר טריות, יותר טוב). 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין/קמח כוסמין מלא/קמח מלא רגיל, וכו'. אם תחליפו לקמח מלא כלשהו, תצטרכו יותר מים. תוסיפו בהדרגה כ1/3 כוס מים עד להגעה למרדם הרצוי.
  • אפשר להחליף את הסוכר בממתיק אחר.
  • אפשר להחליף לשמן זית או שמן אחר, אבל אני הכי ממליצה על קנולה או זית מבחינת מרקם וטעם.
  • כדי להעשיר יותר את החלה אפשר להחליף חלק מהמים בחלב צמחי.
  • כדי לקבל בצק עוד יותר טעים שמזכירה בריוש- הוסיפו עוד 20-30 גרם שמן (2-3 כפות).
  • אפשר ורצוי להכין את הבצק יום לפני ולהכניס למקרר (שם תתקיים ההתפחה הראשונה). הבצק צריך לנוח במקרר בין 8 ל12 שעות (אבל הוא יהיה בסדר עד 24 שעות). 
  • קפצו למדריך שלי לחלה המושלמת כדי לקבל את כללל הטיפים על כל שלב:)
  • קבלו בחינם הקלטה של סדנת שמרים בזום הכוללת הכנה של החלה הזו!
  • המתכון מבוסס על המתכון הנפלא של מתנות קטנות, שזה אחלה אתר מתכונים ששווה לבדוק.        

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

52 מחשבות על “חלה טבעונית מושלמת”

  1. וואו, איזו חלה מדהימה ורכה. המון תודה על המתכון הנהדר. אנסה להכין עם זה בקרוב סופגניות, נראה לי בצק שיתאים.

  2. היוש
    הכנו את החלה לפי המתכון והיא יצאה דחוסה עד כדי לא אכילה וגם לא אפוייה עד הסוף… אדמח לדעת איפה יכול להיות ששגינו 😐 תודה

    1. היי, מצטערת לשמוע שזה קרה ושמחה שאת רוצה ללמוד איך לתקן:)
      נשמע שהייתה בעיה בהתפחה. יכולות להיות לזה כמה סיבות..
      יכול להיות שהשמרים לא פעילים (התקלקלו או פג תוקפם או שחטפו מגע ישיר מדי עם המלח או השמן),
      יכול להיות שבאחת ההתפחות היה צריך יותר זמן.. או מקום יותר חמים..
      גם יכול להיות שהייתה התפחת יתר בהתפחה השנייה.
      (כדי להבין יותר על כל העבודה הנכונה עם השמרים אני ממליצה להאזין לפרק שלי על זה בפודקאסט "לא אפויה")
      האם הבצק הכפיל את נפחו בשתי ההתפחות?

    1. זה נורא מסובך להכין מאפה שמרים ללא גלוטן, אין כאן המרה פשוטה. אפשר לנסות לקנות תחליף ללא גלוטן שמיועד לשמרים.

    1. אפשר בהחלט. קערות נירוסטה מאוד מגיבות לטמפרטורה, אז לפעמים זה לטובה ולפעמים פחות. כמו כן זה תלוי בגודל הקערה (משתנה ממיקסר למיקסר) ואם נרצה להתפיח במקרר זה לא תמיד ייכנס.. אז תלוי:)
      כדי להתפיח ללא ניילון נצמד כדאי לשמן את הקערה והבצק, וזה גם עוזר לבצק לא להידבק לקערה, אחרת אין ממש צורך.

  3. היי! תודה רבה על המתכון!! :) האם אפשר להקפיא את הבצק? אם כן, באיזה שלב ולאחר ההוצאה מההקפאה כמה זמן להפשיר או להתפיח עוד?

    תודה לך!

    1. היי:) הכלל לגבי בצקי שמרים הוא להקפיא מיד לאחר העיצוב לאחר ההתפחה הראשונה, ואז להוציא מהקפאה, לתת לו להפשיר, לתת לו לתפוח התפחה שנייה ואז לאפות.
      הבעיה היא שההפשרה וההתפחה השניה לוקחות הרבה זמן ואי אפשר לדעת כמה, אז זה טריקי ויש כאן סיכון (גם בהקפאה עצמה יש סיכון) אז אני הכי מעדיפה לאפות כבר הכל ואז להקפיא כשזה מוכן (או אפוי 90%) ואחרי ההקפאה אפשר ישר להכניס לתנור לחימום קצר וזה כאילו שזה נאפה הרגע.

  4. היי, הכנתי את החלה לפי ההוראות והתפחתי בתנור מכובה עם קערת מים רותחים. הבצק יצא דיי מכוער, לא יצא לי מרקם חלק שלו אלא יותר מקומט עם "דנטים". יכול להיות בגלל סוג ההתפחה?

    1. היי דריה, סוג ההתפחה לא אמורה להשפיע על המרקם של הבצק, ברגע שאת מוציאה ממנו את האוויר ועובדת איתו הוא צריך להיות חלק וגמיש. כדי להגיע למרקם נכון של הבצק – זה השלב שלפני, הלישה. הלישה הארוכה עוזרת לבצק להגיע למרקם הזה, ואם זה לא עובד אז הבעיה היא בשלב שלפני- טעות כלשהי במדידה או בעיה עם אחד הרכיבים.

  5. חלה מושלמת, זהו נגמרו החיפושים אחרי מתכון לחלה טבעונית מפנקת שאי אפשר להפסיק לנשנש!!!

  6. חלה מטריפה שהפכה בחצי שנה האחרונה להיות מבוקשת כל שישי ואבוי אם פתאום מגלים שלא הכנתי.
    בכל פעם שטועמים ממנה כולם פשוט מתמוגגים.
    תודה על מתכון מנצח שמוציא אותי אלופה בפני כל המשפחה בכל פעם.

  7. הכנתי השבת את החלה מקמח כוסמין מלא יצא מעולה! עדיין קלילה ובריאה יותר 😁
    החלפתי קצת מהמים בחלב סויה והוספתי שמן לפי ההמלצות.
    איזה כיף שתמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך ☺️🙏🏼 תודה רבה

  8. מתכון מעולה!
    בפעם הקודמת הכנתי חלה אחת מחצי מהכמות. הפעם אני מתכנן 2. האם אפשר לאפות את שתי החלות באותו מגש בתנור?

  9. תודה רבה על המתכון, מתכון מנצח בעיניי. ובכלל על המתכונים המעולים, מאוד מדוייקים שזה ממש חשוב ולא מובן מאליו.
    אשמח לדעת, אם ניתן, מלבד האפשרות להוסיף שברי שוקולד לבצק (ניסיתי ויצא מדהים). להפוך חלק מהכמות ממש לבצק שוקולדי/לשלב טעמים נוספים- כלומר עם קקאו וחלב סויה שוקולד למשל/ כל טעם אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!