WhatsApp Image 2020-02-25 at 17.25.04 (2)

ענני גבינה ותותים (טבעוניים)

WhatsApp Image 2020-02-25 at 17.25.04 (2)

ענני גבינה ותותים (טבעוניים)

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
השילוב המושלם של חמוץ ומתוק במאפה כיפי ומקורי. עשר דקות עבודה, בלי מיקסר, וכל התענוג הזה שלך!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
היה היה פעם…

לפני המון שנים, כשהיה לי חוג אפייה לילדים

כל הזמן חיפשתי מתכונים פשוטים ומהירים להכנה
(כי ילדים.. וכי בקושי הייתה לנו שעה)
בשבועות זה היה הכי בעייתי,
כי הרוב דורש אפייה ארוכה
ובכל מקרה צריך איזה לילה לקרר את התוצאה לפני האכילה
ומדובר בילדים, כן??
ואז גיליתי מתכון לעוגיות גבינה עם תותים!
זה היה להיט.
 
6 שנים קדימה-
אני טבעונית ומפתחת מתכונים לבלוג שאני עומדת לפתוח
ואני עוברת על מתכונים שאהבתי לפני הטבעונות שאני חייבת לטבען-
ועם כל האתגר שבדבר- הייתי חייבת להכין אותן.
 
הניסיון הראשון כבר יצא מדהים.
שונה מאוד מהמקור, אבל מדהים!
יצאו לי עננים. אין לי שם אחר לזה.
משהו בין עוגיה למאפין
אולי כמו לחמניה רכה-רכה בלי שמרים.
זה מתקתק וחמצמץ וכיפי ממש.
נתתי לחברה (לא טבעונית) שהייתה באזור לטעום-
והיא גמרה לי את הרוב וביקשה מתכון.
אפילו שאת רוב המרכיבים האלה אין לה בבית היא התקשרה מהסופר ועזרתי לה למצוא הכל 
(מה כל כך מוזר בלקנות רסק תפוחים??)
והיא הכינה וטרפה בשמחה.
ועכשיו תורך!
 

מצרכים

רטובים:
2 כפות שמן צמחי (25 גרם)
125 גרם (חצי כוס + כף) גבינה טבעונית
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס (60 גרם) רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון אחד
 
יבשים:
1/3 1 כוס (190 גרם) קמח לבן
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
 
תוספות:
1 כוס תותים (170 גרם) חתוכים
2 כפות לימון סחוט
1/2 כוס (100 גרם) שוקוצ'יפס לבן

אופן ההכנה

  1. כוונו תנור ל170 מעלות טורבו, ורפדו 2 תבניות אפייה עם נייר אפייה.
  2. חתכו את התותים לקוביות קטנות והניחו בקערה. הוסיפו את 2 כפות מיץ לימון וערבבו.
  3. שפכו לקערת הכנה את כל הרטובים וערבבו היטב בעזרת מטרפה. 
  4. הוסיפו פנימה את היבשים (כדאי לנפות או להעביר במסננת דקה, אבל לא חובה) וערבבו היטב בעזרת לקקן או כף עץ.
  5. כשתקבלו בצק אחיד ודביק מאוד, שפכו פנימה את התותים והשוקולד-צ'יפס וערבבו בזהירות לפיזור אחיד.
  6. צרו מהבצק עיגולים גדולים בעזרת ידיים רטובות או 2 כפות והניחו על נייר האפייה במרווחים של כ2 ס"מ אחד מהשני. אמורות להתקבל 16 חתיכות.
  7. אפו במשך 10-15 דקות, עד שהעננים מזהיבים ומתייצבים.
  8. הוציאו מהתנור והניחו בצד לצינון מלא. ארזו ושמרו במקרר.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להמיר את הקמח לכוסמין. אם תמירו את הכל למלא זה עלול לצאת דחוס וכבד מדי, לא ניסיתי. אולי גם תצטרכו להוסיף טיפה מים לבצק אם הוא יוצא יבש.
  • אפשר להשתמש בקמח תופח ולא לשים אבקת אפייה.
  • נגמרה עונת התותים לצערינו בזמן פרסום פוסט זה, אני אוהבת להשתמש בנקטרינות במקום (צירפתי תמונות של זה כן בסליידר למעלה). כל פרי חמצמץ אחר יעבוד. (ניסיתי גם עם פירות יער, הטעם מעולה אבל כל הצק נהיה סגול וזה נראה פחות אטרקטיבי). 
  • כל גבינה טבעונית למריחה תעבוד, כמובן שמרקם קצת שונה שלה יוביל למרקם קצת שונה של הבצק. בתמונות עם התותים השתמשתי בגבינה הרגילה של תנובה. בתמונות עם הנקטרינות השתמשתי בגבינה שהכנתי מקשיו וטופו משי. 
  • כל שמן צמחי יעבוד (קנולה/קוקוס/זרעי ענבים וכו').
  • כל שוקולד לבן טבעוני יעבוד. הכי נוח לקנות שוקולד צ'יפס לבן בסופר, אבל גם אפשר למצוא איכותי יותר בחנויות לאפייה (ואצלי!).
  • אני חושבת שזה יעבוד עם סוגי המתקה אחרים במקום הסוכר הלבן, לא ניסיתי, אשמח לשמוע ניסיונות!

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה