IMG_20200903_143807

ממרח גבינה טבעוני טעים ומהיר

IMG_20200903_143807

ממרח גבינה טבעוני טעים ומהיר

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
צריך בלנדר טוב
כמה דקות עבודה ויש לך גבינה טעימה למריחה לכל השבוע! המתכון הכי נפוץ אצלי בבית.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
גבינות טבעוניות!
איזה נושא!
נושא ארוך ושלם בפני עצמו…
 
אחד הדברים שהכי קשה לוותר עליהם במעבר לטבעונות, לרוב,
זה הגבינות.
ברגע שעליתי על המתכון הזה- החיים שלי נהיו הרבה יותר קלים.
פעם בשבוע אני מכינה את התערובת הזאת,
מחלקת אותה לשתיים
כדי ליצור שני טעמים,
ויש לנו גבינות לכל השבוע
לארוחות הבוקר ולסנדביצ'ים.
 
זה כל כך קל, מהיר וטעים
וכל כך סוגר פינה
שזה פשוט פשע לשמור את זה לעצמי!
 
(האמת היא שלא באמת שמרתי את זה לעצמי…
שפרסמתי במרץ
שהפשע האמיתי הוא לא להוריד אותה…)
 
אמנם לא מדובר בגבינה פרוביוטית
עם חיידקים והתססות למיניהם ומיניהן
וטעמים ארוכים ומפותחים ומתוחכמים,
אבל כן מדובר בגבינות שלוקח ממש כמה דקות להכין
והן ממש טעימות
ואפשר לעשות להן מלא וריאציות
(כל ההמרות והשינויים מפורטים בהערות בסוף, 
ממש ממליצה לקרוא)
 
וכרגיל, אצלי, הסוד הוא בקומבינציות
השילוב בין האגוזים לטופו
מבטל את טעמי הלוואי של שניהם
ומותיר אותנו עם ממרח שהוא פשוט טעים בפני עצמו
בלי להסתבך ולהשתבש
 
בבקשה קחו את זה כמתכון בסיס
ושחקו עם זה לפי הטעם האישי:)
ובבקשה תגיבו לי למטה איך יצא!

מצרכים

1/2 כוס (כ50 גרם) קשיו טרי
1/2 כוס (כ50 גרם) שקדים טריים קלופים
חבילת טופו משי (350 גרם)
חצי לימון סחוט (כ30 גרם)
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
 
תבלינים ותוספות אפשריות:
לגבינת זיתים–  בערך כוס זיתים קצוצים, ו2-3 כפיות מנוזל השימורים שלהם
לגבינת עגבניות מיובשות– להוסיף חופן עגבניות מיובשות לבלנדר
לגבינת שום שמיר– להתחיל מכף שמיר מיובש/טרי קצוץ, וכף שום גבישי/טרי קצוץ, לערבב ולהוסיף לפי הטעם
לגבינת לאבנה– להוסיף לפחות עוד חצי לימון סחוט, אם לא לימון שלם, 2-3 כפות שמן זית, ולפחות כף של זעתר, אפשר גם כפית-שתיים של סומאק. 

אופן ההכנה

1. השרו את האגוזים במים רותחים במשך 20 דקות.
2. סננו את האגוזים, ושימו בבלנדר חזק יחד עם כל המרכיבים (זה לא ייצא חלק במעבד מזון).
ערבבו במשך כמה דקות, עד למרקם חלק.
3. ערבבו פנימה את התוספות הרצויות.
4. העבירו לקופסה וקררו לפחות שעתיים עד האכילה.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • כפי שציינתי- רק בלנדר הוא מכשיר טוב מספיק לפעולה הזאת. למרקם ממש חלק רצוי בלנדר עם מנוע של לפחות 1200 W, או לתת לו לעבוד הרבה זמן.
  • הגבינה תצא נוזלית יחסית בהתחלה, אך לאחר הקירור היא תתמצק יותר ותסמיך.
  • בלי המלח והשום (ותוספות אחרות)- תצא גבינה שמתאימה להכנת עוגות גבינה.
  • ליצירת מרקם שדומה יותר לזה של גבינת שמנת, העבירו את הגבינה לבד טטרה, סגרו היטב והניחו על מסננת במשך כמה שעות/לילה במקרר. הנוזלים יטפטפו החוצה. ניתן גם/לחלופין להוסיף 2-3 כפות של שמן קוקוס לבלנדר בהכנה, ו/או להוסיף עוד 1/2 כוס של אגוזים.
  • ניתן להכין את הגבינות רק משקדים או רק מקשיו. אני אישית מרגישה את המתיקות של הקשיו, ולכן כשאני מכינה גבינה שמיועדת לאפייה מתוקה אני מכינה אותה רק מקשיו, ולגבינות מלוחות אני משתמשת רק בשקדים או בשילוב.
  • אני הכי אוהבת להשתמש בטופו משי הכחול. ניתן להשתמש באדום/סגול, המרקם פשוט טיפה שונה, אבל הכל בר-תיקון;)
  • כדי להוריד את אחוז השומן ניתן להוריד את כמות האגוזים, אבל אני ממש ממליצה לא להשתמש בפחות מחצי כוס אגוזים, אחרת הטעם הלוואי של הסויה חזק מדי והגבינה נוזלית מדי. 
  • הגבינות יחזיקו מעמד כשבוע במקרר. הן ישרדו הקפאה והפשרה טוב יותר ככל שיש יחס גדול יותר לאגוזים, אבל מקסימום ניתן להשתמש בהן באפייה בכיף לאחר ההפשרה.
  • כמובן שניתן לשחק עם התוספות והתבלינים ככל שתרצו! הכל בגדר המלצה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה