vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מעולות

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
רכות, שמנמנות, טעימות, וסופר קלות ומהירות להכנה בקערה אחת! מה עוד אפשר לבקש?
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

טוב כבר הבנת שיש לי אובססיה לעוגיות, כן?

מה שמסביר את העובדה שיש לי מיליון מתכונים *שונים* לעוגיות שוקולד צ'יפס, אם כל העוגיות..

נכון העוגיות השטוחות שפרסמתי לא מזמן שהיו הצלחה אדירה?

אז בניסיון ליצור אותן עשיתי מלא מלא מלא טסטים שונים, 
ובאחד מהם בטעות יצאו לי עוגיות שמנמנות דווקא,
וכל כךךך טעימותתת!!!

למעשה הן ממש מזכירות את העוגיות המושלמות הראשונות שלי, רק שכאן אין אפילו תחליף ביצה.

בקיצור- עוד מתכון קל מהיר וכיפי לעוגיות מושלמות שלא ייאמן שהן טבעוניות (או שכבר אפשר להפסיק להגיד את זה??)

מצרכים

ל16 עוגיות 
 
רטובים:
65 גרם (1/3 כוס) שמן
45 גרם (3 כפות מדידה) חלב צמחי
90 גרם (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
40 גרם (4 כפות) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
יבשים:
210 גרם (1.5 כוס) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
תוספות:
40 גרם (כמעט 1/4 כוס) שוקולד מריר קצוץ גס
40 גרם (כמעט 1/4 כוס) שוקולד צ'יפס
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
2. מדדו לקערה את הרכיבים הרטובים וערבבו היטב היטב עם מטרפה.
3. מדדו פנימה את הרכיבים היבשים וערבבו היטב עם לקקן או כף עד לקבלת בצק אחיד.
4. הוסיפו את השוקולדים וערבבו מעט לפיזור אחיד.
5. רפדו שני מגשי אפייה בנייר אפייה וגלגלו 16 כדורים בגודל אחיד (35 גרם לכדור) והניחו במרווחים של כ2 ס"מ. (אם תרצו עוגיות שמנמנות הניחו כך, אם תרצו אותן שטוחות יותר אז מעכו מעט את הכדורים).
6. הכניסו לתנור ל11-10 דקות.
7. הוציאו והניחו להן להצטנן כמה דקות. ואכלו!

לפני השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • שימו לב שמדובר בכפות מדידה, שלרוב הנפח שלהן יותר גדול משל כפות מטבח רגילות.. (לרוב כף רגילה תכיל כ10 גרם לעומת כף מדידה שתכיל כ15 גרם, אז תשנו בהתאם אם צריך… אפשר גם לשים לב למרקם של הבצק בסרטון ולהוסיף כדי להגיע אליו)
  • השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן יעבוד.
  • השתמשתי בחלב סויה, כל חלב יעבוד, ואפשר להחליף למים.
  • כן, סוג וכמות הסוכר קריטיים להצלחת המרקם והצורה. אפשר לשנות ולהוריד, פשוט תצפו לתוצאה שונה.
  • אפשר לוותר על תמצית הוניל.
  • אפשר קמח כוסמין.
  • אפשר לשנות את הגודל. קחו בחשבון שיותר קטן- פחות זמן אפייה, ולהיפך.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

25 מחשבות על “עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מעולות”

  1. היי! נראה מהמם!
    יש לך אולי אולי טיפ איך להכין את זה בטוסטר אובן (טמפרטורה/זמן)? פעם ראשונה בדירה בלי תנור וכל מה שאופה נשרף או יוצא רך מידי מבפנים 🙁

    1. הו נושא חשוב.
      ברמת העיקרון- אפשר לאפות בטוסטר אובן כמו בתנור. אממה- זה גם תלוי מכשיר…
      יש טוסטרים מאוד בסיסיים ישנים מקרטעים שפשוט לא יכולים לעשות עבודה טובה מעבר לחימום בסיסי,
      ויש טוסטרים ממש ממש מעולים ושווים שהם ממש כמו תנור אפייה קטן..
      אם יש לך טוסטר אובן סבבה+ את יכולה גם לאפות בו,
      והעיקר הוא להכיר אותו טוב ואיך הוא עובד (שזה תקף גם לתנורים אגב)-
      אם את שמה לב שהוא מחמם יותר מהרגיל אז להוריד קצת טמפרטורה, לראות אם צריך בו זמן אפייה קצר יותר, דברים כאלה,
      זה יכול להיות ממש תלוי מכשיר. ממש בגדול בגלל שהכל קטן ומרוכז וגוף החימום קרוב יותר למאפה אפשר בדיפולט להנמיך טיפה ולהוריד קצת את זמני האפייה.
      בקיצור, אם בא לך להמשיך ולאפות בלי תנור והטוסטר עושה בעיות- אני ממליצה להשקיע ולקנות טוסטר רציני יותר ומומלץ ולאפות בו בכיף

    1. שאלה מצוינת!
      קודם כל כמובן שאת יכולה לעשות מה שבא לך וגם להחליף לתוספות אחרות אם תרצי..
      הרעיון מאחורי שילוב השוקולד צ'יפס והשוקולד הרגיל הוא משחק של מרקמים.
      ככה יש לך בביס גם שוקולד רך ונמס וגם שוקולד יציב וקרנצ'י:)

  2. היי! עוגיות מעולות ממש!!
    רציתי לדעת אם אפשר להחליף לקמח מלא (70 אחוז), ואם כן- יש שינויים שכדאי לעשות?

  3. הי סיון!
    קודם כל תודה רבה על המתכונים האדירים!
    ושאלה – יש לי תנור חדש ואין בו אפשרות של טורבו בלבד אלא טורבו עם חום עליון תחתון או טורבו עם חום תחתון בלבד (או חימום סטטי רגיל כמובן של עליון תחתון), במה היית ממליצה להשתמש ?

  4. היי סיון🩷
    תודה רבה על שפע המתכונים שאת משתפת🙏
    טעם הלוואי של הסודה לשתיה ממש מפריע לי, מניחה שיש הבדל בינה לבין אב. אפיה (אשמח לדעת מהו), האם אפשר להחליף?
    תודה ושנה טובה🌟🍎🍯

    1. היי דורית!
      האמת היא שאבקת אפייה מכילה סודה לשתייה ככה שבמובן הזה אין הבדל:)
      מה שגורם לטעם לוואי זה שימוש מופרז, ככה שאם תיצמדי לכמויות ותמדדי נכון- לא תטעמי את זה בחיים.
      ממליצה לך להקשיב לפרק שלי בנושא כדי להבין יותר טוב- https://spotifyanchor-web.app.link/e/PXnowhSEgDb
      שנה טובה:)

    1. לא, לעוגיות ולמאפינס יש מרקם שונה לגמרי. אפשר לנסות להוסיף יותר נוזלים כדי להגיע לבלילה נוזלית במקום לבצק, אבל חבל סתם להתעסק עם זה בלי לדעת, עדיף לגשת מראש למתכון של עוגה או מאפינס

  5. הכנתי את העוגיות אתמול והן מעולות! (כמו כל שאר המתכונים שלך שהכנתי☺️).
    השתמשתי בסוכר חום רגיל ועדיין יצאו רכות וטעימות ממש💕

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2