IMG_20200904_160025

עוגה טבעונית לכלבים!

IMG_20200904_160025

עוגה טבעונית לכלבים!

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
זאת העוגה הטעימה והבריאה שהכנתי לכלבה שלי לכבוד האימוצולדת+יומולדת שלה:) תנסו, זה כיף!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
חגגתי יום הולדת אתמול:) יאי!!
ועכשיו זה נגמר:( בווו…
ולכבוד יום הולדתי פרסמתי לו"ז סדנאות זום מטורף
לכל חודש דצמבר
במחירים הכי שווים שיש!!!
(מידע נוסף כאן)
 
וכשחשבתי מה ראוי לפרסם בבלוג בזמן שכזה
חשבתי על יום ההולדת של לולי,
הכלבה האהובה שלי,
שלכבודו ולכבוד האימוצולדת שלה
הכנתי לה עוגה חגיגית וחמודה!
 
שאלתי בסטורי אם יש התעניינות במתכון,
והיו יותר שרצו מאשר אלה שהרימו גבה,
אז החלטתי לפרסם:)
(אגב כבר פרסמתי אותו בקבוצה בפייסבוק
ומישהי הודיעה לי שהיא הכינה את זה בתור מאפינס
וזה היה להיט!)
 
אז קבלו עוגה ממש פשוטה להכנה,
שמאושרת לאכילה על ידי כלבים,
שיהיו מאושרים לאכול אותה!
 
ואם בא לך במקרה לראות את סיפור האימוץ
המרגש של לולי שלי-
שהתחילה אצלינו כאומנה,
ואז לא יכולנו לוותר עליה,
ואנחנו ממש שמחים שהיא מצאה אותנו
ושאימצנו כלבה מבוגרת-
(אפשר לצפות בזה גם בלי חשבון באינסטגרם)
שורה תחתונה-
תאמצו כלב.
זה מרחיב את הלב.

מצרכים

לתבנית מיני-אינגליש קייק, או כ6-8 מאפינס
 
לעוגה:
1/2 כוס (60 גרם) גזר מגורר (זה יוצא גזר בינוני אחד)
1 בננה מעוכה (100 גרם)
1/4 כוס רסק תפוחים (65 גרם)
1 כוס קמח שיבולת שועל (110 גרם)
 
לציפוי:
3 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
2. ערבבו את כל המרכיבים יחד בקערה עד למרקם אחיד.
3. שטחו את הבלילה בתבנית והכניסו לתנור החם ל30 דקות.
4. כשהעוגה מתייבשת וניתן להעביר במרכזה קיסם שיוצא יבש, הוציאו אותה והניחו לה להצטנן לחלוטין.
5. ערבבו היטב (רצוי עם מטרפה) את מרכיבי הזיגוג ושפכו מעל העוגה.
 
מזל טוב!
 
(לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…)
לולי 3>

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן להחליף את הבננה או התפוח בדלעת/בטטה מבושלת ומעוכה.
  • ניתן להחליף חלק מקמח שיבולת השועל בקמח עדשים/חומוס.
  • לציפוי סמיך יותר השתמשו בפחות חלב סויה.
  • אפשר קרם קוקוס או מים במקום החלב.
  • ר זה לא נוח), אז אם יש הבדלים במרקמים כדאי לשים במקרר את התערובת הנוזלית יותר כדי שתתייצב יותר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה