vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

ביצים קשות טבעוניות!!

זמן הכנה: 45 דקות
זמן בישול: 2 דקות
רמת קושי: בינוני
בלנדר מוט/בלנדר/מעבד מזון
כן כן, אפילו את זה אפשר להכין...
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

פסח תיכף כאן
וצריך להתמודד עם עניין הביצים הקשות…
גם מבקשים מאיתנו להביא ביצה קשה לסדר של הגן
וגם יש את הביצה בצלחת הסדר
ולנו הטבעונים והטבעוניות- זה עניין לא פשוט
(וכמיטב המסורת גם יש מחסור בביצים בארץ
אבל זה כבר עניין אחר…)

אז אמרתי לעצמי
כמה קשה זה להכין ביצה קשה לבד?

כהרגלי טיילתי לי בין מתכונים מחו"ל שמצאתי
(ואחד מהארץ)
ופתחתי מעבדת ניסויים.
רציתי לבחון את כל האפשרויות לחומרי הגלם השונים
כדי להגיע לתוצאה שהיא-
– הכי פשוטה
– הכי טעימה
– הכי נגישה

אז בואו נבין שנייה מה קורה פה-

את החלבון צריך להכין מחומר לבן נוזלי ולהקריש אותו.
שתי האופציות הכי טובות הן-
חלב סויה וטופו משי
כשאני מעדיפה את החלב
כי הטעם שלו יותר נייטרלי
והרבה יותר קל לעבוד איתו
בעוד שהטופו מסמיך מאוד מאוד מהר אז זה מאתגר יותר
וגם צריך לטחון אותו קודם.

להקרשה שתי האופציות הן-

  • אגר אגר
    הגרסה הטבעונית לגל'טין
    ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה ובחנויות טבע
  • קאפה קרגינן
    חומר מקריש שניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה.

שניהם לא זולים, אבל משניהם תצטרכו כמות ממש מזערית והם יישרדו במזווה שנים.

האגר-אגר עובד טוב עם הטופו-משי,
והקאפה קרגינן עובד טוב עם הכל.
אני אישית יותר מרוצה מהתוצאה של הקאפה קרגינן,
ולכן התוצאה שהכי הכי אהבתי
היא מחלב סויה + קאפה קרגינן

אבל אני רושמת במתכון את כל האפשרויות כדי שתוכלו להחליט לבד לפי מה שיהיה הכי נוח להשגה.

עוד רכיב חיוני לכל המתכון הוא הקאלה נמאק.
מלח הודי שחור גופריתי שנותן ממש טעם (וריח) של ביצה קשה.

לחלמון החלטתי לטחון טופו רגיל, כי זה פשוט ונייטרלי והמרקם ממש דומה.
אפילו ייצא יותר טוב עם טופו רך אם יש, אבל לא הכרחי.
החלטתי להוסיף לו טיפה קמח תפוח אדמה (שגם ככה נצטרך לפסח) כי להשלים למרקם עוד יותר נכון, אבל יוצא טוב גם בלעדיו.
הכורכום נותן את הצבע, והקאלה נמאק את הטעם.
החימום מפעיל את הצבע של הכורכום ואת המרקם של העמילן,
והקירור הכרחי לטעם המדויק של הקאלה נמאק (כי הוא נעלם בחימום וחבל).

ומה לגבי התבניות??

לי במקרה יש תבנית סיליקון של שקעים בצורת ביצים משנה שעברה מעלי אקספרס בשביל משהו אחר בכלל,
ואני יודעת שלא תספיקו להזמין ולקבל כזאת,
אז מצאתי לנו אופציות יצירתיות אחרות!!!

קודם כל, אם אנחנו כבר בחנות של אפייה- אני ממליצה לקנות תבניות סיליקון של שקעים בצורת חצי-עיגול. אם נחתוך חצי עיגול ל3 פרוסות- נקבל צורה של ביצה קשה חתוכה! (תראו בסרטון)

עוד אופציות שפותחות לנו שעת יצירה בבית-
הן להשתמש בירקות בצורה המתאימה.
אני בחרתי להשתמש באבוקדו ותפוחי אדמה בגודל המתאים (יש פירוט לדרך השימוש במתכון ובסרטון) וזה יוצא מעולה.
עוד אופציה שלא ניסיתי- לחצות בצל ולשלוף בזהירות חתיכות בגודל המתאים.
ואני חושבת שאפשר גם לגלף תפוח.

טוב, נראה לי שעברתי על כל הדגשים החשובים.

אז יאללה לעבודה!

מצרכים

ל8 חצאים

**יש הסבר מפורט על כל חומרי הגלם והכלים למעלה בהקדמה למתכון!
מבטיחה שזה בקטנה;)

לחלבון:
חבילת טופו משי (350 או 300 גרם) או 1/4 1 כוס (300 גרם) חלב סויה לא ממותק
1 כף מדידה (7 גרם) קרגינן קאפה*
1/4 כפית מדידה (1 גרם) קאלה נמאק (מלח הודי שחור)*
לחלמון:
100 גרם (שליש חבילה) טופו רגיל/רך
1/2 כפית מדידה קמח תפוח אדמה
1/4 כפית מדידה (1 גרם) קאלה נמאק (מלח הודי שחור)*
1/4 כפית כורכום

לתבנית:
תבנית סיליקון של שקעים עגולים*
או 4 אבוקדו קטן
או 4 תפוחי אדמה קטנים

אופן ההכנה

  1. הכינו את התבניות-
    – אם יש תבנית סיליקון מתאימה אז ודאו שהיא נקייה והניחו על משטח ישר שיכול להיכנס למקרר (קרש חיתוך / מכסה של קופסה גדולה וכו').
    – אם יש אבוקדו- אז לרוקן בזהירות מתוכן לגודל המתאים. אם הקליפה עבה והאבוקדו קטן- אפשר לרוקן לחלוטין ולנקות טוב טוב משאריות ולייבש. אם הקליפה דקה או שהאבוקדו גדול- אפשר לרוקן לגודל המתאים, לנקות בעדינו עם נייר סופג לח, ולשמן טיפה (כדי שלא נקבל ביצה ירוקה).
    – אם יש תפוחי אדמה- הכניסו למיקרו ל2 דקות/בשלו במים לכמה דקות רק עד שננעץ מזלג- להיזהר לא להגיע לרמה שהוא מתפרק- הוא צריך להתחיל להתרכך אבל לא לרמה שהוא יתפרק. תנו להם להתקרר, חצו לפי הצורה המתאימה ורוקנו בעזרת כף גודל המתאים- תשאירו שכבה לא דקה מדי מסביב.
  2. הכינו את התערובת לחלבון-
    אם תבחרו בחלב- מדדו לסיר בינוני את הקרגינן קאפה והקאלה נמאק, והוסיפו פנימה ממש מעט מהחלב וערבבו היטב היטב להמסה של האבקות, ואז הוסיפו את השאר וערבבו היטב.
    אם תברו בטופו משי- מדדו את כל הרכיבים לבלנדר והפעילו עד למרקם חלק לחלוטין (אפשר עם בלנדר מוט או מעבד מזון קטן, רק תקפידו על המרקם) ואז העבירו לסיר.
  3. בשלו את החלבון-
    הניחו את הסיר על הכיריים והדליקו אש בינונית-גבוהה. ערבבו היטב ללא הפסקה עד לסף הרתיחה- כשתתחילו לראות בועות קטנות כבו את האש- אם תרגישו כבר את ההסמכה זה מוכן, אם לא בטוח אז המשיכו לערבב עוד חצי דקה-דקה. שפכו את התערובת בזהירות לתבניות.
    אם השתמשת בחלב- אז נוח יותר להעביר אותו קודם לכלי עם פיה ולשפוך ממנו, או להיעזר במצקת.
    אם השתמשת בטופו משי- אז צריך לעבוד די מהר כי הוא יתגבש מהר יותר, אפשר פשוט לשפוך בגסות לתבנית ולמעוך פנימה לשקעים ואז ליישר מהר עם סכין.
    העבירו למקרר לקירור והתגבשות.
  4. הכינו את החלמון-
    ספגו את הטופו היטב מנוזלים בעזרת ייר סופג או מגבת לא-סיבית. טחנו יחד את הטופו, הקמח והכורכום למרקם משחתי ואחיד (בעזרת בלנדר/בלנדר מוט/מעבד מזון קטן, או עם מזלג). הכניסו למיקרו לחצי דקה, ערבבו היטב, והניחו לכמה דקות להתקרר (אפשר להעביר למקרר). כשזה לפחות בטמפרטורת החדר- הוסיפו קאלה נמאק וערבבו היטב. תטעמו, הטעם אמור להיות מעט חזק מדי- הוא ייחלש מעצמו קצת בהמשך, תחליטו אם להוסיף עוד. (אז אם נגיד הביצים מתכוננות לעוד יומיים- תחזקו בקאלה נמאק, או שתגישו עם טיפה קאלה נמאק מפוזר מעל לחיזוק הטעם הביצתי)
  5. הרכיבו את הביצים-
    הוציאו את החלבונים מהמקרר, הם אמורים כבר להתקרר אבל וודאו שהם אכן קרים לגמרי. שלפו אותם בעדינות מהתבניות, נגבו בעדינות מסביב אם יש צורך.
    (אם יש מלא בועות בחלק העליון אפשר לפרוס ממנו חתיכה דקה, אם השתמשת בטופו משי כדאי לחתוך ליישור בכל מקרה)
    קחו כפית קטנה וסמנו בעדינות את הצורה של החלמון מתוך החלבון לפי ההיגיון, שתהיה מסגרת לחתוך לפיה, ואז חתכו בזהירות פנימה והוציאו כדי לפנות מקום לחלמון.
    אם השתמשת בתבנית של חצי עיגול- כדאי לחצות אותם כדי לקבל צורה אמינה יותר של ביצה.
  6. שמרו בכלי אטום בקירור עד 5-6 ימים.

לפני שעולות השאלות-

קראו את ההערות!!

כאן למטה….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • שימו לב שהסברתי הכל על הרכיבים והטכניקה בהקדמה למתכון אז כדאי לעבור על זה זה אם יש שאלות.
  • אפשר להשתמש ב2.5 כפיות (7 גרם) אגר אגר במקום הקאפה-קרגינן, ואז עדיף להשתמש בטופו משי, אחרת המרקם יוצא גרגירי בעיניי. שיטת ההכנה זהה. (הכוונה היא לאגר-אגר באבקה, לפתיתים תצטרכו 5 כפיות כי הנפח שונה). אני חושבת שהמרקם עם הקרגינן הרבה יותר מוצלח, אבל אגר אגר יותר זמין.
  • אני השתמשתי בטופו משי כחול בניסיונות, אבל כל סוג יעבוד.
  • אפשר להשתמש בחלב צמחי אחר כל עוד הוא בכלל לא מתוק.
  • אפשר לשמור את כל השאריות, לערבב עם מיונז טבעוני ובצל ירוק- ולקבל סלט ביצים!
  • את הבסיס שלי למתכון של החלבון לקחתי מהמתכון הזה, שיש בו מתכון אחר לחלמון אם תרצו
  • זה הלינק להזמנת תבנית סיליקון בצורת ביצים
  • העברתי סדנה הדגמה וצילמתי אותה, אז אם תרצו הדרכה יותר מפורטת לחצו כאן לצפייה
  • לכל המתכונים שלי לפסח לחצו כאן

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

10 מחשבות על “ביצים קשות טבעוניות!!”

  1. אוי זה אחד הדברים המטורפים שראיתי!
    צרחותתתת!!!!!!!!!!!!!!!
    חייבת לנסות – זה נראה בול ביצה קשה, ויותר

  2. במה אפשר להמיר את הקמח תפוחי אדמה? המתכון מדהים ואני רוצה להכין עכשיו לקראת סדר הפסח שמחר בגן :)

    1. איזה כיף:) לא ניסיתי אבל לדעת קורנפלור יהיה אחלה, וגם אפשר לוותר עליו ועדין ייצא סבבה.

  3. ניסיתי פעמיים, גם עם טופו משי וגם עם חלב סויה. עם עם אגר אגר וגם עם קרגינן קאפה. ובשניהם זה לא ממש התייצב במקרר.
    עם הקאפה קרגינן ראיתי שזה מתחיל להסמיך וכבר בהעברה לתבנית היו גושים.. אבל גם אחרי לילה לא הסמיך לגמרי ולא באמת אפשר להחזיק את זה ביד. מה עשיתי לא טוב?

    1. וואי איזה מוזר, מצטערת לשמוע..
      אולי זה קשור לסיר.. זה היה סיר ממש קטן? על איזה גובה אש?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!