vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

דבש טבעוני ביתי מ4 רכיבים!

זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול: 25 דקות
רמת קושי: קל
לא צריך מכשירים מיוחדים
הפיתרון המושלם לראש השנה טבעוני;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אחד מהאתגרים שלי במטבח כאן בתאילנד
הוא העובדה שלא ניתן להשיג כאן מייפל/סילאן/סירופ אגבה
(ואם כן אז במחיר מופקע ברמות)

וגם אם אוותר על ההרגל ואכין פה מתכונים שהם יותר מבוססי סוכר רגיל-
אני יודעת שלא תרצו בזה…

יום אחד התייאשתי והחלטתי להכין סילאן בעצמי.
קניתי תמרים, השרתי, טחנתי, סחטתי, בישלתי, צמצמתי, קיררתי
ומחצי קילו תמרים קיבלתי חצי כוס סילאן ודלקת במפרקים.
(לפחות יצא לי מזה סרטון מצחיק)

עכשיו, נכון עוגת הקפה המדהימה שהכנתי לפני שבוע?
כשפרסתי אותה ידעתי שהיא יכולה להיות בסיס מדהים לעוגת דבש
והתבאסתי שעוגת דבש בטוח אין לי איך להכין פה (למרות שכבר יש מתכון מעולה בבלוג)
ואז חשבתי לעצמי-
יאללה, בטח אני יכולה להכין דבש על בסיס סירופ סוכר ולעבוד עם זה וזהו.

החלטתי לשלב תיונים בשביל הטעם.
הניסיון הראשון יצא בטעם קרמל ובמרקם קשוח.
אז חזרתי להרגלי ועשיתי מחקר אינטרנטי נרחב,
קניתי תפוחים ועשיתי עוד ניסויים.
הניסיון השלישי יצא מושלם.

עכשיו גם יש מתכון לדבש 
שישדרג לך את שולחן החג והקינוחים,
וגם יש לי ממה להכין עוגת דבש שאוכל להעלות לכאן כבר מחר!!

(היא כבר בתנור)

יכול להיות שאני אומרת את זה בגלל החווייה של הסילאן-
אבל באמת שזה לא ביג דיל להכין את זה.

מצרכים

לכמות סופית של כ250 גרם

2 כוסות (480-500 מ"ל) מיץ תפוחים טרי (אפשר כוס מים וכוס מיץ. ניתן להכין את המיץ מ3-5 תפוחים, הסבר במתכון)
כפית מיץ לימון
1 כוס סוכר חום בהיר/דמררה
2 תיונים (עדיף קמומיל וכל דבר פרחוני, אבל גם תה שחור ותה פירותי יעבדו טוב)

(הפעם פירטתי את כל האפשרויות בתוך הוראות ההכנה, אז זה רק נראה הרבה אבל זה לא! עיקרי הדברים מודגשים)

אופן ההכנה

  1. מיץ תפוחים- חשוב שיהיה טרי. אפשר להכין במכונת מיצים, אפשר לקנות טרי מדוכן מיצים, ואפשר להכין לבד בעזרת מעבד מזון/בלנדר:
    צריך לחתוך ולרסק את התפוחים עם מים, ואז לסחוט בעזרת בד כמו טטרא או צעיף.
    אני לא קילפתי את התפוחים וגם השתמשתי בכל התפוח- כולל הליבה, זה יותר בריא ועם יותר פקטין (מסמיך) ופחות עבודה. אבל אפשר כמובן כן לקלף וכן להוציא את הליבה, מה שתעדיפו.
    לי יצא המון מיץ מ5 תפוחים קטנים-בינוניים, וגם גיליתי שזה יוצא מעולה גם כשזה חצי-חצי מיץ ומים, אז אפשר גם להשתמש רק ב3 תפוחים ולהשלים עם מים את מה שיוצא ל2 כוסות. בכל מקרה כדי לטחון את התפוחים- הוסיפו להם חצי כוס מים.
  2. ערבבו את הלימון עם המיץ (במיכל של המיץ או כבר בסיר, זה עוזר לו לא להשחיר).
    העבירו הכל לסיר גדול לפי הסדר. חשוב שהסיר יהיה גדול מאוד יחסית לכמות הזאת (ניתן לראות בסרטון) אחרת זה ייקח המון זמן בישול. הדליקו אש גבוהה והביאו לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש, ערבבו והניחו ל5 דקות נוספות.
  4. הוציאו את התיונים תוך סחיטת הנוזלים מהם בעדינות, ערבבו היטב והניחו. המשיכו לערבב פעם ב5 דקות.
  5. לאחר כ20 דקות מרגע הרתיחה (יכול להיות קצת יותר או פחות, זה תלוי בנפח וסוג הסיר ובגודל הלהבה) זה אמור להסמיך מספיק. תראו שהתערובת מבעבעת בצורה שונה- הבועות כהות יותר וכבדות יותר, וניתן לראות בערבוב שהנוזל הסמיך יותר ושהוא הגיע לבין שליש לחצי מהגובה המקורי. זה סימן שזה מוכן ושצריך להוריד את הסיר מהאש. (אם תרצו לוודא, כי התערובת ממשיכה להסמיך לאחר הקיר, אפשר לקחת טיפה ממנה בכפית ולשים בפריזר ל1-2 דקות ואז לבדוק את הטעם והמרקם. כבו בינתיים את האש ליתר ביטחון).
  6. העבירו את התערובת לצנצנת נקייה, סגרו, והניחו לה להצטנן. ייקח לזה בערך 2-3 שעות להצטנן בחוץ. כדי לזרז אפשר להעביר לחצי שעה למקרר ואז לחצי שעה נוספת למקפיא.
    לגבי ההעברה לצנצנת- כשהתערובת רותחת יש מעליה שכבה של בועות. אם נשפוך את התערובת כשהיא רותחת- כשהצנצנת תתקרר שכבת הבועות הזו תתקשה מלמעלה. ניתן יהיה להסיר אותה בקלות לאחר הצינון, אבל חשוב לדעת כדי שלא תערבבו אותה פנימה.
    כדי להימנע מזה אפשר לתת לתערובת להתקרר טיפה בסיר, ולערבב היטב ואז לשפוך, או כשהיא עוד רותחת להסיר את הבועות בעזרת מסננת קטנה.
  7. אם לאחר הקירור המרקם סמיך וקשה מדי- ניתן לבשל שוב סיר עם קצת מים, או לשפוך פנימה קצת מים רותחים ולערבב היטב. אפשר לאחסן במקום קריר וחשוך בצנצנת אטומה למשך כמה חודשים.

לפני שעולות השאלות – קראו את ההערות… (למטה!)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כפי שכתבתי, אפשר לשלב מיץ תפוחים עם מים או רק תפוחים, עדין ייצא טוב.
  • אם תרצו טעמי הדרים- אפשר להוסיף פרוסת לימון ו/או תפוז יחד עם התיונים (ולהוציא יחד איתם גם)
  • אפשר לשלב פרחים לחליות תה עם או במקום התיונים.
  • אפשר בלי התיונים אבל זה משדרג מאוד.
  • אפשר להחליף לסוכר אחר, אבל בעיני הטעם של הסוכרים החומים מתאים ממש. סוכר חום כהה גם מעולה אבל ייתן צבע שיותר דומה לסילאן מדבש.
  • אפשר להכפיל כמויות, רק הקפידו על סיר גדול, וזה ייקח יותר זמן.
  • אם אין אפשרות למיץ תפוחים טרי אז אפשר לקנות אורגני טבעי, אמור להיות טוב מספיק.
  • עדיף להשתמש בתפוחים אדומים/פינק ליידי, ולא קמחיים.
  • ברור שזה לא יוצא בדיוק בטעם של דבש, אבל בעיני זה ממש דומה וממש טוב מספיק, והצבע והמרקם מושלמים.
  • מעולה גם לאפייה כמובן:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

6 מחשבות על “דבש טבעוני ביתי מ4 רכיבים!”

  1. יצא פגז!! תודה רבה! גם הלא טבעונים אהבו והכי חשוב הבן שלי..
    עבורי זה היה מידיי תפוחי אבל עדיין מאוד טעים , תודה 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2