vegan freinly
WhatsApp Image 2022-05-23 at 18.02.35

עוגת גבינה ניו-יורק אפויה טבעונית

WhatsApp Image 2022-05-23 at 18.02.35

עוגת גבינה ניו-יורק אפויה טבעונית

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 1 שעה
רמת קושי: קל
בלנדר
עוגת הגבינה האולטימטיבית מבחינתי- בגרסה הטבעונית!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

שמעו, הרגו אותי עם בקשות למתכון של עוגת גבינה ניו-יורק שיש כאן תמונות שלה כי אני מלמדת אותה בסדנת הזום שלי לשבועות…

זאת עוגה מושלמת שמכרתי בשנה שבה מכרתי מאפים, ומאז אני מלמדת להכין אותה בסדנאות כי זה מתכון קרוב לליבי.

אבל! שמתי לב למשהו חשוב.
למרות שהרוב המוחלט של המתכונים כאן בבלוג הם מתכונים ממש פשוטים ומהירים,
יש בכל זאת כמה קצת מורכבים יותר.
הם לא קשים או מסובכים, פשוט מורכבים יותר- יש להם יותר שלבי הכנה, הם דורשים יותר זמן.
אז מדלגים עליהם.
אבל ממש חשוב לי שתשימו לב שמדובר פשוט בכמה מתכונים פשוטים ומהירים שחוברו למתכון אחד,
ולכן יש שם הזדמנות לקחת ולאסוף מתוכם מה שתרצו!!
למשל, יש עוגת סניקרס משוגעת. אז סבבה, אולי לא תרצו להכין אותה, אבל יש שם בעצם מתכון מושלם לעוגת שוקולד בחושה פשוטה, ולקרם חמאת בוטנים, ולטופי שוקולד לבן… לא שווה? כל אחד מהם זה שטויות.
ויש גם למשל…
מתכון לעוגת קוקי מאנסטר
שזו עוגת גבינה אפויה עם הפתעות של טראפלס אוראו וקראסט של עוגיות.
סבבה, לא בא לך פרויקט, אני מבינה.
אבל ככה כל הזמן מתפספסת העובדה שיש לי מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה בבלוג!!!

אז עשיתי מעשה ואפיתי אותה לבדה. 
יצא מעולה.
אז גם הכנתי אותה בצורה קלאסית, שיהיה מתכון כיפי לבלוג,
ועם ציפוי שיהיה קצת מקורי כי אני לא יכוללהההה בליייי 
אבל שתדעו, בינינו,
שאפשר לאפות אותה ככה בלי כלום. בלי תחתית ובלי ציפוי.
או עם איזה תחתית וציפוי שתרצו.
קיצר-
תפתחו את הראש,
זה עושה רק טוב;)

שנתחיל?

מצרכים

לתבנית בקוטר 18

לתחתית:
100 גרם פתי בר טחון
60 גרם (1/4 כוס) קרם קוקוס/שמנת צמחית

למלית:
200 גרם (2/3 1 כוס) קשיו
חבילת טופו משי כחול (350 גרם)
120 גרם (1/2 כוס) קרם קוקוס/שמנת צמחית
80 גרם (1/3 כוס) מיץ לימון סחוט
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל
105 גרם (3/4 כוס) קמח
1.5 כפות (15 גרם) קורנפלור

לציפוי טופי ושוקולד לבן:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 גרם (1/2 כוס) קרם קוקוס/שמנת צמחית
1/3 כפית מלח
25 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו מראש בהרבה מים למשך 6-8 שעות, או במים רותחים למשך 20 דקות. סננו ושטפו.
2. חממו תנור ל150 מעלות טורבו והרתיחו קומקום.
3. הכינו את התחתית- טחנו את הפתי בר במעבד מזון לפירורים דקים (או הכניסו לשקית ודפקו עם מערוך, או פוררו עם הידיים..) הוסיפו קרם קוקוס ועבדו/ערבבו למרקם אחיד ודביק. שטחו את התערובת שהתקבלה בתחתית התבנית בגובה אחיד. 
4. הכינו את המלית- אם יש בלנדר גדול מספיק (סביבות 2 ליטר) אפשר למדוד לתוכו את כל רכיבי המלית ולהפעיל ולקפוץ לסעיף 7. אם לא- ערבבו בקערה גדולה את הסוכר, קמח וקורנפלור בעזרת מטרפה.
5. הניחו את שאר הרכיבים בבלנדר (עם הקשיו) וטחנו למרקם חלק. (כדאי לטעום ולהחליט עם להוסיף סוכר/לימון משהו אחר. קחו בחשבון שלאחר האפייה הטעמים נחלשים)
6. שפכו את התערובת מהבלנדר אל הקערה תוך ערבוב מתמיד עד למרקם אחיד.
7. שפכו את התערובת אל התבנית ויישרו. כסו את התבנית מלמעלה עם נייר אלומיניום.
8. הניחו תבנית אפייה/קערת נירוסטה/פיירקס בתחתית התנור ושפכו לתוכה מים רותחים. את התבנית של העוגה הניחו על מגש אפייה בערך במרכז התנור. **אפו במשך 1 שעה (מומלץ לסובב את התבנית לאחר 30 דקות לאפייה אחידה). לאחר מכן הורידו את הטמפרטורה ל100 מעלות ואפו במשך 10 דקות נוספות. לאחר מכן כבו את התנור והשאירו את דלת התנור חצי פתוחה. הורידו את נייר האלומיניום ועברו בזהירות עם סכין חלקה על שולי התבנית בצמוד לתבנית על מנת להפריד את שולי העוגה מהתבנית (אחרת היא נסדקת). השאירו כך את העוגה במקומה לצינון מוחלט, ואז השאירו לילה במקרר.

**כל תנור מתנהג קצת אחרת, כדאי להתחיל לבדוק את העוגה אחרי 50 דקות. כשהיא אפויה היא מתייצבת, כלומר אם תשקשקו קצת את התבנית היא תנוע קצת כמו ג'לי אבל תהיה יציבה, לפני שהיא אפויה תראו שהמרכז שלה מתנועע יותר כי הוא עוד נוזלי יחסית. אפשר גם לגעת בעדינות עם האצבע ולהרגיש שזה לא קרמי מדי, שלא יימרח על האצבע, פשוט צריך גם להיזהר לא לאפות יותר מדי. אם תרצו מרכז ממש קרמי כמו בתמונה שלי, אז תסיימו את האפייה כשהמרכז של העוגה כן קרמי למעלה.
9. כשהעוגה קרה הכינו את הציפוי-
פזרו בשכבה אחידה את הסוכר בסיר בינוני/גדול או מחבת רחבה על אש בינונית. בינתיים חממו מעט את קרם הקוקוס שלא יהיה קר. השגיחו כל הזמן על הסוכר. כשחלק ממנו נמס שקשקו את הסיר לערבוב. המשיכו כך כל כמה שניות עד שכל הסוכר מתקרמל. אם נוצרים גושי סוכר אפשר להנמיך את האש ולמעוך אותם להמסה בעזרת כף עץ או לקקן סיליקון.
הנמיכו את האש ושפכו את קרם הקוקוס פנימה. הוא יבעבע וישתגע, הניחו לו. לאחר דקה-שתיים ערבבו היטב במרכז הסיר ובהדרגה הגדילו את קוטר הערבוב. המטרה היא לאחד ולהמיס הכל יחד למרקם נוזלי. ברגע שהכל נמס יפה כבו את האש, הוסיפו את המלח והשוקולד וערבבו היטב להמסה מלאה.
שפכו מיד על העוגה והחזירו למקרר לשעה.

בבקשה תקראו את ההערות למטה!!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • כאמור, אפשר להכין אותה ללא התחתית והציפוי, או עם תחתית וציפוי שונים:) (יש מגוון בבלוג, ואפשר פשוט להמיס ולשפוך מרח לוטס וכו')
  • אפשר להחליף את הקרם קוקוס/שמנת בחלב צמחי אבל זה ישפיע קצת על המרקם (זה פחות שמן)
  • אפשר להחליף טופו משי בגבינה לבנה טבעונית או מעדן סויה (באותו משקל- 350 גרם)
  • לגרסה ללא קשיו וללא בלנדר- החליפו את הקשיו בגבינה טבעונית- רצוי גבינה ממש דחוסה כמו טופוטי, אלא אם תרצו לקבל עוגה קלילה יותר מעוגת ניו-יורק, במרקם שונה. (קחו בחשבון שהקשיו אחרי ההשריה שוקל בערך 250 גרם אז זה המשקל של ההמרה)
  • ניתן להחליף את הקשיו+הטופו+הלימון (וגם את הקרם קוקוס אם תרצו) בגבינה טבעונית (או שילוב שלה עם מעדן/יוגורט טבעוני) במשקל זהה. זה יעבוד, אבל יתקבל מרקם קצת שונה.
  • אל תוותרו על הלימון (אלא אם תחליפו טופו ליוגורט/גבינה), הוא מה שנותן טעם גבינתי. מי שאוהב.ת לימוניות- אפשר להוסיף גרידת לימון.
  • שוקולד לבן טבעוני מוצלח ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה (לבקש מטבעות שוקולד לבן פרווה). כאן צריך ממש מעט (וזה קריטי למרקם היציב) אז גם שוקולד צ'יפס לבן פשוט מהסופר יספיק.
  • לוקח לעוגה הרבה זמן להתקרר, וכמו כל עוגת גבינה היא זקוקה לכמה שעות טובות במקרר כדי להיות טעימה יותר. 
  • למתכוני שבועות נוספים ולטיפים לעוגות גבינה טבעוניות- כנסו ללקט שלי:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

22 מחשבות על “עוגת גבינה ניו-יורק אפויה טבעונית”

    1. הי – האם מספיק לחכות לקירור אחרי האפייה ואז להכין את הציפוי, או שצריך לחכות את הלילה ואז להוסיף את הציפוי?

  1. תודה על המתכון! (:
    שאלונת- האם ישנה דרך להשחים את החלק העליון של העוגה עצמה, כדי שתראה כמו קרוב לעוגת גבינה, כשלא שמים ציפוי מעל?

    1. האמת שלא ניסיתי, אבל אם הייתי מנסה- הייתי מכניסה אותה לתנור שחומם ל190 מעלות ל10-20 דקות הראשונות ואז מורידה ל150 לשאר האפייה (ומקצרת אותו כנראה), וגם תוספת של סוכר לבלילה כנראה יעזרו…

    1. תודה:) בלי השוקולד הלבן כבר צריך מתכון אחר לגמרי לציפוי כדי שישאר יציב ולא ינזל מיד מהעוגה… אין לי משהו כזה להביא לך

    1. תודה:)) השתמשתי בקרם קוקוס, אבל בשמנת צמחית אני ממליצה על פלורה או מימונס. שוקולד לבן פרווה אני קונה בחנויות המתמחות באפייה, אבל גם שוקולד צ'יפס רגיל מהסופר יעבוד פה.

  2. מה עדיף כקרם קוקוס בפחית או בקרטון הירוק?
    במידה ואין לי תוכנית טורבו בתנור, זה יאפה טוב?

    1. לא משנה איזה קרם קוקוס. לגביה האפייה- תאפי על 160 מעלות ואולי תצטרכי להוסיף עוד 10-15 דקות ויהיה בסדר:)

  3. עוגה מצויינת . הכנו לשבועות ויצא מאוד מוצלח. אני צריכה להשתפר עם הכרמל למעלה. חלק יצא לי גושי. עוגה טעימה מאוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)