חביתה טבעונית מדהימה!

חביתה טבעונית מדהימה!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 5 דקות
צריך בלנדר/בלנדר מוט/מעבד מזון
זה לא היה קל, אבל יצרתי את החביתה המושלמת ואני לא רוצה ליהנות ממנה לבדי;) לא תאמינו כמה זה קל ומהיר!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אז איך המתכון הזה נולד?
במרץ 2020 הקורונה השתוללה
וביטלה לי את כל העבודה.
ישבתי בבית ועבדתי על כל הפרויקטים
שהתרוצצו לי בראש ולא הצלחתי למצוא להם זמן
(עד שכלאו אותי ככה בבית)
בדקתי באיזה מתכונים טבעוניים יש צורך
וככה נולדה חוברת המתכונים הראשונה שלי-
 
ידעתי שחייב להיות מתכון לחביתה מושלמת בחוברת הזאת
(ומתכון לחביתת עדשים/חומוס יש בשפע)
ומצאתי סרטון ביוטיוב של מישהי אמריקאית
שטענה שהמציאה את החביתה המושלמת
וזה נראה מטורף
אבל כשהכנתי אותה לא אהבתי את המרקם…
 
ואז התחיל סשן מטורף ומאוד מאוד ארוך
של ניסוי וטעיה מחושב
שבו הכנתי בין 12 ל16 בלילות (כבר לא זוכרת בדיוק)
בכל פעם עוד שינוי קטן
עד שהצלחתי להגיע למרקם 
שאני ממש מרוצה ממנו!
 
זאת הייתה חגיגה והרגשתי
שגיליתי את אמריקה:)
הייתה מאוד מסופקת
הוצאתי את החוברת
והחיים המשיכו כאילו כלום.
 
לפני כשבועיים לימדתי להכין סושי
בסדנה אסייתית (עם נטליה אהובתי)
ובתכנונים אמרתי "יו! החביתה שלי
יכולה להיות טמאגו!"
וכך היה
ובסוף מכל הסדנה הממש מושקעת
וסופר שווה שלנו-
כולן רק דיברו על החביתה 
ורק חיכו להגיע הביתה להכין אותה שוב!!
 
אז ידעתי שזה הזמן
לתת לחביתה שלי מקום של כבוד בבלוג.
פלוס סרטון הכנה.
 
אז זהו, הייתי חייבת לשתף את המור"ק הזה
כדי שתעריכו אותה כמוני;)
כי המתכון הזה קל ומהיר ברמות…
ובבקשה תקראו את ההערות;)
קדימה!

מצרכים

 (ל2 חביתות גדולות או 4 קטנות ודקות)
 
חצי חבילת טופו משי כחול (175 גרם)
3/4 כפית קאלה נמאק (מלח הודי שחור)
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית שום גבישי (לא חובה)
3/4 כוס מים
1 כף שמן צמחי
4 כפות קמח אורז
2 כפות קמח טפיוקה
2 כפות קמח עדשים
 

אופן ההכנה

מדדו את כל הרכיבים לבלנדר (או מעבד מזון, או בעזרת בלנדר מוט) וטחנו למרקם חלק.
חממו מעט מעט שמן במחבת נון-סטיק, ושפכו פנימה חצי מהבלילה (תלוי בגודל המחבת, עדיף לשפוך מעט בהתחלה ולבדוק, לי יצאו 4 חביתות במחבת בינונית), הקפידו על שכבה די דקה. 
כסו עם מכסה והנמיכו את הלהבה לעוצמה בינונית. לאחר דקה-שתיים החלק העליון יתייבש לגמרי. הסירו את המכסה והפכו את החביתה והניחו לה להיצרב (ללא המכסה). לאחר 1-2 דקות הסירו את החביתה מהמחבת (כשהיא נצרבת מעט) והמשיכו באותו אופן עם המשך הבלילה. 
 
זה הכל!
 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר לשמור את הבלילה במקרר לכמה ימים בקופסה אטומה ובכל פעם להכין כמה שתרצו. אפשר גם להכין הכל ולשמור את החביתות במקרר.
  • אני יודעת שקמח אורז זה רכיב משונה יותר, אבל ניסיתי הכל ובאמת שהוא משדרג ממש את המרקם. אני פשוט טחנתי כוס אורז בנינג'ה שלי והעברתי דרך מסננת. אפשר לקנות קמח אורז בחנויות טבע. אפשר גם להמיר לקמח אחר ולעשות ניסיונות;)
  • בהמשך לכך- אפשר להחליף בין סוגי הקמחים (אבל אני הכי הכי ממליצה על אלה שרשמתי). אפשר להמיר את קמח האורז וקמח העדשים לקמחי קטניות/דגנים אחרים (כמובן שזה ישפיע על המרקם והטעם מעט). אפשר להחליף את קמח הטפיוקה בקורנפלור או בקמח תפוחי אדמה.
  • מדובר בכפות מדידה. כל כף מטבח היא בנפח קצת שונה, וכף מדידה לרוב תכיל קצת יותר מכף מטבח סטנדרטית. אם אין כף מדידה בבית, תכינו עם כף מטבח מלאה (לא שטוחה אבל גם לא עם גבעה רצינית), ונסו בהתחלה מעט מהבלילה על המחבת כדי לבחון את המרקם, ככה תוכלו להחליט מיד אם להוסיף מעט קמח או מים לבלילה (ותדעו לפעם הבאה כמה לשים).
  • מומלץ לשדרג את החביתה עם ירק. לפני שפיכת הבלילה מומלץ לטגן בצל. אפשר להוסיף לבצל גם פטריות, או לגרד גזר ו/או בטטה/תפוח אדמה. כדאי להוסיף לבלילה תרד או עשבי תיבול.
  • המלח ההודי נותן טעם שדומה לביצה (ומליחות), הכורכום נותן את הצבע. יש למלח ההודי נטייה להתמסמס לו בדרך, אז לטעם מורגש יותר ניתן לפזר טיפונת ממנו על החביתה שנייה אחרי המזיגה למחבת.
  • אין לך מה לעשות עם חצי חבילת טופו-משי? אפשר להכין כמות כפולה של הבלילה ולשמור במקרר לכל השבוע, או להכין את המוצרלה של הכנאפה המטורפת שלי! או לרשום בחיפוש בבלוג "טופו משי" ולהכין משהו אחר:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה