IMG_20201104_094430

עוגיות חוואיג' טבעוניות

IMG_20201104_094430

עוגיות חוואיג' טבעוניות

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות תבלינים נימוחות שלא תפסיקו לנשנש, מושלם לכבוד הסתיו.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני יודעת שלא רואים, 
אבל אבא שלי תימני. 
(עליו כן רואים)
וכתימני טוב, הוא תמיד שם חוואיג'* בקפה השחור שלו. 
פעם אחת ניסיתי גם, וגיליתי שזה ממש טעים, 
אבל משום מה לא המשכתי בזה 
(אולי כי אני לא ממש שותה קפה שחור בדרך כלל). 
 
[חוואיג' לקפה זו תערובת תבלינים שלרוב מכילה הל, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וכו'.
אל תתבלבלו עם חוואיג' למרק, שזו תערובת תבלינים מושלמת אחרת לגמרי]
 
מתישהו ראיתי מתכון לעוגיות תבלינים שרציתי לנסות, 
והייתה שם רשימת תבלינים מגוונת שלא היו לי בבית. 
ואז עלה לי רעיון- למה שאני לא אכין עוגיות חוואיג' במקום כל התבלינים האלה? 
גם ככה רובם נמצאים בתערובת הזאת!
 
אז רשמתי לי לקנות חוואיג' לקפה.
אחרי איזה חודש קניתי חוואיג'.
אחרי איזה חודשיים ניגשתי להכין את העוגיות! 
(הכל אצלי זז מהר ככה וחלק, תקנאו) 
כמובן שכבר לא מצאתי את המתכון ההוא, 
אז החלטתי לעבוד על מתכון חדש. 
עשיתי כמה ניסויים וניסיונות, 
עד שהגעתי למרקם ולטעם המושלמים בעולם! 
 
אחרי התלבטויות, 
החלטתי לא להיות גרידית, 
ולחלוק את הדבר המופלא הזה עם העולם. 
מדובר למעשה בעיגולים נימוחים של שלמות לצד הקפה.
 
האמת שזה היה אמור להיות המתכון הראשון בבלוג,
והוא נכתב כבר ביוני והיה מוכן לפרסום
אבל הבנתי שמשהו לא יושב טוב
בכמויות של המרכיבים
בין הכוסות לגרמים
ושאני חייבת לוודא שזה מדויק לפני שאני מפרסמת
אז שמתי בצד ולא הגעתי לזה.
אתמול, כשהתחיל להיות קר וגשום,
רציתי לפרסם מתכון לסתיו,
ונזכרתי פתאום בעוגיות האלה.
אתמול בלילה הכנתי אותן זריז,
תיקנתי ודייקתי את הכמויות,
ונגנבתי מהשילוב של הריח שלהן
יחד עם הריח של הגשם
וידעתי שהיום זה היום של המתכון הזה.

מצרכים

יבשים:
1 כוס (140 גרם) קמח מלא 
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה 
1/2 כפית (2 גרם) קינמון 
2 כפיות חוואיג' לקפה
 
רטובים:
1/4 כוס (50 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
2 כפות (30 גרם) חמאת שקדים 
4 כפות (50 גרם) שמן קוקוס 
1/3 כוס (105 גרם) מייפל 
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
 
תוספות:
1/2 כוס (60 גרם) אגוזי מלך ופקאנים קצוצים גס
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו, ורפדו 2 תבניות אפייה בנייר אפייה.
2. בקערת הכנה שימו את כל החומרים היבשים, וערבבו בעזרת מטרפה להריגת הגושים ואיחוד הצבעים. 
3. שפכו פנימה את הרטובים וערבבו בזהירות והיטב, עד שתגיעו למרקם אחיד. איפשהו באמצע תצטרכו לעבור ללקקן כי התערובת תהיה בצקית. 
4. כשתגיעו למרקם מהמם של פלסטלינה, שפכו פנימה את התוספות וערבבו קצת עם הלקקן לפיזור אחיד. (כדאי להשאיר קצת מהתוספות בצד, ואז להניח על כדורי העוגיות לתוספת יופי ורושם). 
5. צרו עיגולים מהתערובת, בגודל של כדורי פינג פונג בערך, והניחו על הנייר במרווחים של כ2 ס"מ. 
6. כשהמגשים מוכנים והתנור חם, הכניסו לאפייה, ושימו טיימר ל10 דקות.
העוגיות אמורות לתפוח, להתייצב ולקבל קצת השחמה. טוב, תראו בתמונות…
הוציאו והניחו להן להצטנן.
הניחו להן!!
ואז תעשו כוס קפה ותתענגו. 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להמיר את הקמח לכוסמין. אם תמירו את הכל למלא זה עלול לצאת דחוס וכבד מדי, לא ניסיתי. אולי גם תצטרכו להוסיף טיפה מים לבצק אם הוא יוצא יבש.
  • אפשר להשתמש בקמח תופח ולא לשים אבקת אפייה.
  • מדובר בכפיות שטוחות, מעבר לזה יוצא טעם חזק מדי של התבלינים. אפשר לשים פחות כמובן לטעם עדין יותר. אפשר כן לשים תערובת תבלינים לפי מה שיש בבית ומה שמתחשק במקום החוואיג'.
  • אפשר להמיר את ממרח השקדים לממרח אגוזים טבעי אחר, זה כמובן ישפיע על הטעם.
  • אפשר להמיר את שמן הקוקוס לשמן אחר.
  • אפשר להחליף את המייפל בממתיק נוזלי אחר.
  • אפשר לוותר על תמצית וניל.
  • אפשר לשים תוספות אחרות.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה