20210711_190833

סלט טונה טבעוני מהפכני!

20210711_190833

סלט טונה טבעוני מהפכני!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: יש חצי שעה השרייה
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מעבד מזון יעזור
מצאתי את חומר הגלם המושלם שנותן מרקם של טונה פלוס חלבון, ועם שילוב הטעמים והמרקמים שבמתכון נוצר סלט מופלא עם טעם של פעם;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
וואו כמה זמן שאני חולמת על המתכון הזה!!
כבר לפני המון המון זמן
כשהתנסתי עם נתחים של חלבון סויה מיובש
וקלטתי את הפירורים של הסוף
חשבתי שזה יכול לעבוד
ואז כשהיו לי נתחים 'רזים יותר'
(לא כמו הסוליות, אלא במרקם דק
כמו של גולדן סוי או מחוברים לחיים אם הכרת)
אז החלטתי לנסות
וזה לא עבד כמו שרציתי
 
היום שיש יובה שלמדתי לעבוד איתה ולאהוב אותה
נזכרתי בזה והגעתי למסקנה
שזה לא עבד לי כי ההשריה לא הייתה נכונה
אז לא הגעתי למרקם הנכון
 
אז השבוע סוף סוף הכנתי 
סלט טונה מיובה
ויצא מ-טו-רף!!!
הכנתי שוב כדי לדייק את המתכון והטעמים
ויצא כל כך טוב ששקלתי לעשות עם המתכון הזה
משהו יותר כלכלי
או לשמור אותו בסוד
אבל בסוף החלטתי 
שממש מגיע לך להכיר אותו!
 
אז קבלו את הקסם הזה
שהוא גם סופר פשוט להכנה
וספרו לי איך יצא!!!

מצרכים

1 כוס יובה יבשה
1 אצת נורי (זאת של הסושי)
חצי גמבה
2-3 מלפפונים חמוצים
חופן שמיר טרי
בצל סגול קטן (או חצי בצל סגול רגיל)
3/4 כפית מלח
כף-שתיים מיץ לימון
כף-שתיים שמן זית
5-7 כפות גדושות מיונז טבעוני
 
 

אופן ההכנה

1. השרו את היובה במים רותחים במשך כחצי שעה-שעתיים. (וודאו שהיא מכוסה לגמרי במים, אפשר להניח מעל הקערה את המסננת שתשתמשו בה כדי שתוריד את היובה שצפה, או לערבב מדי פעם).
2. סננו את היובה ומחצו אותה קצת עם הידיים כדי לסחוט קצת מנוזלים.
3. עבדו במעבד מזון/קצצו דק דק בעזרת סכין טובה את האצה.
4. הוסיפו למעבד המזון וטחנו/ קצצו היטב את היובה.
5. העבירו לקערה והוסיפו גמבה, מלפפונים חמוצים, שמיר ובצל- קצוצים דק.
6. הוסיפו מיונז, מיץ לימון ומלח וערבבו. הוסיפו שמן זית וערבבו היטב. תטעמו ותחליטו אם להוסיף תיבול/מיונז, לפי הטעם.
7. מוכן! ממליצה לתת לתערובת לשבת קצת בכלי סגור במקרר לספיגת הטעמים.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • יובה זה חומר גלם יבש שעשוי מהקרום שנוצר בעת בישול חלב סויה. סוג של חלבון סויה שמגיע מיובש. ניתן למצוא אותו בחנויות טבע ובחנויות אסייתיות. 
  • אמור לעבוד היטב גם עם צורות אחרות של יובה ושל נתחי חלבון סויה מיובש שונים.
  • האצה נותנת טעם של ים, השמיר נותן לפה אסוציאציה של סלט טונה, ובשבילי גם שאר הרכיבים, אבל ניתן לשחק איתם (אני ניסיתי גם עם תירס אבל זה הוסיף יותר מדי מתיקות לטעמי).
  • הכמות שבתמונות היא הכמות שמתקבלת, מאמינה שזה מחזיק כשבוע במקרר.
  • אני הכנתי מיונז לפי המתכון הזה, ואת הלחם (לחם בירה מהיר וטעים) לפי המתכון הזה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה