vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פשטידת ירק טבעונית – ללא גלוטן, ללא סויה, ובכל זאת טעימה;)

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 1 שעה
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
כי אוכל בריא יכול להיות גם טעים;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

עוד מתכון שנולד מבקשה של לקוחה:)

רוב העשייה שלי ביום-יום היא סביב הסדנאות הפרטיות שלי, שהן מותאמות אישית עד לרמת הרכיבים בכל מתכון. כשיש מספיק זמן מראש אני גם יכולה ליצור מתכונים חדשים ללקוחות לפי בקשה.

בשישי האחרון העברתי סדנה למישהי טבעונית שלא צורכת גלוטן וסויה וממש רצתה פשטידה פשוטה וטעימה שתוכל להכין ולאכול. 

אז יצרתי לה אחת כזאת, והחלטתי שמגיע לכולםן להכיר את המתכון הזה, כי יש עוד הרבה א.נשים שלא צורכים גלוטן וסויה ואגוזים,
וזה מתכון כל כך פשוט, טעים ובריא שחבל שלא להכיר.

אז תכירו, ותהנו;)

מצרכים

תוספות:
1 בצל
2 קישואים
2 גזרים
3 שיני שום
יבשים:
3/4 כוס (110 גרם) קמח עדשים כתומות
1/2 כוס (70 גרם) קמח שיבולת שועל
3 כפות (24 גרם) קורנפלור
2 כפיות מלח הודי שחור/ מלח רגיל
1/2 כפית אגוז מוסקט
קצת פלפל שחור
1 כפית אבקת אפייה
רטובים:
3/4 כוס + 2 כפות (200 גרם) מים
2 כפות (20 גרם) לימון/ חומץ תפוחים
2 כפות (20 גרם) שמן זית

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל180 מעלות טורבו והכינו תבנית אפייה.
2. חתכו בצל לרצועות דקות, כתשו שום, וגרדו קישורים וגזרים- הכל לקערה אחת (אפשר להיעזר במעבד מזון)
3. בקערת הכנה ערבבו היטב את כל היבשים בעזרת מטרפה.
4. הוסיפו פנימה את הרטובים וערבב למרקם אחיד.
5. הוסיפו פנימה את הירקות וערבבו היטב באמצעות לקקן/כף.
6. העבירו לתבנית, יישרו והכניסו לתנור ל50-60 דקות, עד שהכל משחים ומתייצב (אני ממליצה לסובב את התבנית לאחר חצי שעה של אפייה) הוציאו והניחו לה לשעה להצטנן.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן לשחק עם הירקות ולהחליף לאיזה שתרצו.

  • לתוצאה עוד יותר מזינה ונעימה לעיכול- ניתן להשרות עדשים כתומות במים ל1-3 שעות- באותה הכמות, ואז לטחון יחד עם כל הרכיבים חוץ מהירקות (אפשר עם שיבולת שועל רגילה ולא קמח), ולערבבו עם הירקות כרגיל.

  • אפשר להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה, או בתחליף הביצה שלי.

  • אפשר להחליף את הקישואים/גזרים בתפוחי אדמה, ולתת להם לשבת 10-15 לאחר הגירוד, ולהשתמש בהם יחד עם הנוזל שניגר- וכך להוריד את הקורנפלור מהתערובת.
  • אפשר להחליף מים בחלב צמחי לא ממותק.
  • אפשר לשנות את התיבול.

  • לפשטידה על בסיס טופו לחצו כאן:) לפשטידת יובה לחצו כאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

9 מחשבות על “פשטידת ירק טבעונית – ללא גלוטן, ללא סויה, ובכל זאת טעימה;)”

  1. היי, תודה לבחורה שלא צורכת גלוטן וכו"…..ככה יצרת פשטידה מעולה. הכנתי אתמול באינגלישקייק…יצא טעים,כרגיל הכפלתי כמויות והכנתי, עם זוקיני בתבנית מלבנית…יצא מעולה.תודה

  2. היי, מנסה בשביל הסיכוי שתעני ממש מהר עוד לפני שאקנה קמח עדשים 😬
    ההצעה של להשתמש בעדשים כתומות ״באותה כמות״ היא במקום הקמח עדשים? כלומר להשרות 110 גרם עדשים ולטחון במקום קמח? אם כן, האם זה משפיע על הקמח שיבולת שועל או לא קשור אליו?
    תודה

  3. היי סיון, הכנו את הפשטידה והיא יצאה מאוד טעימה! רק משהו במרקם שלה יצא שונה מאשר אצלך – אצלנו היא יצאה פחות יציבה, קצת מתפרקת ונוזלית מעט… עשיתי בדיוק כמו במתכון, אז לא ברור למה יצא ככה. רק הפינות של הפשטידה יצאו זהובות מהאפייה והמרכז לא.
    לא סחטתי נוזלים מהקישואים. אולי צריך לסחוט אותם?

    1. היי ורד, מצטערת לשמוע. לא צריך לסחוט בעיקרון, זה מה שנותן נוזלים, אבל לפעמים יש ירקות שמלאים ביותר נוזלים מאחרים.. כנראה שהיא הייתה צריכה יותר זמן אפייה (אפית על טורבו?), במיוחד אם השתמשת בתבנית בגודל שונה משלי

      1. היי, כן, אפיתי על טורבו. התבנית שאפיתי בה היא גם אינגליש קייק, אבל אולי יותר ארוכה וצרה משלך (אני מנחשת, לפי התמונה). אאריך בפעם הבאה יותר את זמן האפייה. תודה על המענה 🙂 עדיין היא יצאה מאוד טעימה, אהבנו 🥰🤗

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2