IMG_20210114_141906

תבשיל שעועית קליל

IMG_20210114_141906

תבשיל שעועית קליל

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הוא כיפי, מהיר ואפילו מרענן. מי אמר שקטניות זה כבד??
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
מה תרצי הפעם?
שאלתי
הפעם משהו עם שעועית לבנה
היא ענתה.
הבעיה היא שהיא לא אוכלת עגבניות
האמת שגם אנחנו לא ממש, צרבות וזה..
וגם את המרק היא ביקשה בנפרד, 
שהשעועית תהיה בתבשיל נגיד, משהו אחר
אז הלכתי לאינטרנט לבקש השראה
ובין מיליוני מתכוני השעועית ברוטב עגבניות
מצאתי משהו עם מלא כוסברה
וזה נתן לי השראה.
 
פעם, לפני הקורונה
הייתי מבשלת לכמה א.נשים בבתים
הייתי מתאימה להם תפריט
ומגוונת כל שבוע
באה ל3 שעות
ומתקתקת אוכל לכל השבוע
 
היום כבר תרגמתי את כל היכולות האלה
לסדנאות שלי
(כן, אני מתאימה אותן אישית, 
עם תפריט בהתאמה,
מגיעה ל3 שעות
ויחד מתקתקות מלאן אוכל לכל השבוע ועוד)
אבל מישהי אחת נשארה איתי
אז פעם בשבועיים אני מבשלת לה אוכל
פשוט אצלי
 
אמרתי לה היום שהיא מאתגרת אותי
(יש לה מלא הגבלות מהנטורופתית
פלוס דברים שהיא לא אוהבת לאכול)
אבל בקטע טוב
זה מוציא ממני עוד יצירתיות 
 3 מהמתכונים שהכנתי לה אתמול- המצאתי
והם יצאו כל כך טוב ומגניב
שאחד מיד כבר עולה לבלוג!
 
אז קבלו תבשיל שעועית לבנה
שהוא כיפי ובטעמים כיפיים 
והיה הכי זריז להכין אותו בעולם
 
אני מודה שזה גם זריז במיוחד
כי השתמשתי בשעועית מבושלת
כי כמו שאני אומרת תמיד בסדנאות שלי
(ובסטורי שלי)
שאם אני כבר משרה ומבשלת קטניות-
אז כבר קילו מכל סוג
ומקפיאה כבר במנות
ואז תמיד יש בשלוף
אז הנה היה לי בשלוף
ויש גם כזה קנוי מוכן וקפוא/לא קפוא
וגם קל לבשל קטניות לא צריך אותי בשביל זה!
אז יאללה בואו ניגש למתכון.

מצרכים

בצל
כרישה
שורש פטרוזיליה
3-4 שיני שום
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
כפית זרעי כוסברה
כפית זרעי כמון
כפית מלח
כפית כמון
מעט פלפל
כוס מים

אופן ההכנה

1. חממו מעט שמן זית בסוטאז' או בסיר בינוני על אש בינונית.
2. קצצו דק בצל, כרישה ושורש פטרוזיליה והעבירו לסיר. הוסיפו זרעי כוסברה וזרעי כמון. ערבבו קלות מדי פעם במשך כ4-5 דקות.
3. קצצו/כתשו שום והוסיפו לסיר, ערבבו והניחו ל2 דקות נוספות.
4. הוסיפו את השעועית וערבבו היטב במשך כ2 דקות. 
5. קצצו דק פטרוזיליה וכוסברה, הוסיפו וערבבו. 
6. הוסיפו מלח, פלפל וכמון וערבבו היטב. טעמו ותקנו תיבול.
7. הוסיפו כוס מים, ערבבו והביאו לרתיחה (אפשר לשים ישר מים רותחים). הנמיכו את האש, כסו את הסיר, והשאירו ל10 דקות.
8. כבו את האש והגישו. ניתן להוסיף מעט לימון סחוט להגשה.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • כמובן שאפשר לשחק עם זה! בלי כרישה/בצל/שורש פרוזיליה, עם סלרי/שורש סלרי, רק פטרוזיליה/כוסברה, תבלינים אחרים, לימון, לקצוץ גם תרד/מנגולד פנימה… תתפרעו! (עם דברים קשורים שכאלה). 
    • אם תרצו את זה יותר "רטוב" אז תכפילו את כמות המים ובטח תצטרכו קצת לחזק את התיבול.
    • כמובן שיילך מצוין עם אורז וכו'. 
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה