vegan freinly
WhatsApp Image 2022-05-31 at 20.36.45

עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה טבעונית מדהימה!

WhatsApp Image 2022-05-31 at 20.36.45

עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה טבעונית מדהימה!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 1 שעה + 30 דקות
רמת קושי: קל
בלנדר
וואו איזה מרקם חלומי וואו איזו עוגה כיפית!!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

בדיוק כשכבר חשבתי שאני לא מסוגלת יותר להתעסק במתכונים לשבועות-

קפצה לנגד עיני העוגה המהממת של פיית העוגיות (המהממת לא פחות) ועשתה לי עיניים.
לחשה לי "תראי אותי… איזו יפה אני… איזה מרקם… כמה פשוטה להכנה… תטבעני אותי!!"
אז אמרתי לה טוב נו וקראתי את המתכון ורשמתי לי גרסה טבעונית לכל דבר,
וגם החלטתי לעשות אותה בטעמי אוראו ושוקולד במקום לוטוס (כי די)
וניגשתי לנסות.

תוך כדי הניסוי שיניתי והוספתי עוד כמה דברים
היא נאפתה יפה וחיכיתי יפה לבוקר כדי לטעום אותה (ולצלם וכו')
ונדהמתי מהמרקם שלה (ומהטעם כמובן)

אבל המרקם!!!

היא באמת שונה משאר עוגות הגבינה שלי (שאני מאוד אוהבת גם) בזכות השוקולד הלבן ורסק התפוחים- המרקם פשוט מעולה.

היא סופר יציבה למרות שהיא סופר קרמית,
מבלי להרגיש לא אפויה או אפויה מדי,
והיא לא כבדה, היא נמסה בפה…
מקווה שיחד עם התמונות זה ברור.

והיא כזאת פשוט להכנה שפשוט תנסו וזהו…

מצרכים

לתבנית אינגליש 30*10 גבוהה

לתחתית:
265 גרם עוגיות אוראו (6 שקיות- 24 עוגיות)
60 גרם (1/4 כוס) חלב צמחי

לעוגת גבינה ושוקולד לבן בחושה:
350 גרם (חבילה) טופו משי כחול
150 גרם (1/4 1 כוס) קשיו
40 גרם (4 כפות) מיץ לימון
200 גרם שוקולד לבן, מומס
150 גרם (גביע) יוגורט או מעדן סויה
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 כפית מחית או תמצית וניל
קורט מלח
180 גרם (3/4 כוס) רסק תפוחים
35 גרם (1/4 כוס) קמח לבן או קורנפלור

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
120 גרם (1/2 כוס) קרם קוקוס

לקישוט:
3-4 עוגיות אוראו חתוכות ו/או מפוררות

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו 20 דקות במים רותחים, שטפו וסננו.
2. כוונו תנור ל150 מעלות סטטי (חום עליון תחתון ללא טורבו)
3. טחנו את העוגיות במעבד מזון לפירורים. הוסיפו את החלב וטחנו למרקם אחיד (או ערבבו ידנית). יתקבל מעין בצק רך.
4. הדקו את בצק העוגיות לתחתית התבנית בגובה אחיד והכניסו בינתיים למקרר (אם הבצק רך ונמרח מדי- אפשר להפסיק להדק אותו- לאחר הקירור במקרר יהיה הרבה יותר נוח לעבוד איתו. אפשר גם לעבוד עם ידיים מעט רטובות)
5. המיסו את השוקולד הלבן (שברו/קצצו לתוך קערית, חממו במיקרוגל ל30 שניות וערבבו היטב, ואז חממו 15 שניות וערבבו, עד שהכל נמס, או בבאן מרי)
6. אם יש לך מיכל בלנדר גדול מספיק- אפשר למדוד לתוכו את כל הרכיבים (כולל הקשיו והשוקולד) ולטחון למרקם אחיד. אם לא- אז לטחון בבלנדר את הקשיו עם הטופו, הלימון והשוקולד המומס. במקביל למדוד לקערה את שאר הרכיבים ולערבב היטב עם מטרפה, לשפוך פנימה את התערובת מהבלנדר ולערבב שוב למרקם אחיד.
7. כדאי לטעום את הבלילה, אבל לקחת בחשבון שהטעם נחלש באפייה (אז הוא אמור להיות קצת מתוק מדי וכו'). תראו אם תרצו להוסיף לימון/סוכר/וניל וכו'. (אפשר להוסיף גרידת לימון)
8. שפכו את הבלילה לתבנית ויישרו. הכניסו לתנור ל65 דקות (אני ממליצה לסובב את התבנית/מגש האפייה לאחר 40 דקות לאפיה אחידה). העוגה תיראה אפויה בדפנות, ואם תנענעו את התבנית היא תזוז כמו ג'לי אך תהיה יציבה ולא נוזלית, היא תהיה יבשה מלמעלה. כבו את התנור והשאירו את העוגה בתוכו כשהוא סגור למשך 30 דקות.
9. הוציאו את העוגה והעבירו סכין דקה בזהירות בין העוגה לשולי התבנית ממש בצמוד לתבנית. כך תפרידו את העוגה מצדי התבנית והיא לא תיסדק כשהיא תתקרר. הניחו לה להצטנן.
10. כשהעוגה כבר לא חמה מאוד- העבירו אותה למקרר ללילה או לפחות ל6 שעות.
11. המיסו יחד את קרם הקוקוס והשוקולד (45 שניות במיקרו לרוב יספיקו) וערבבו להמסה מלאה. הוציאו את העוגה ושפכו עליה את הגנאש. הזיזו את התבנית כך שיוכל להתפרש בצורה אחידה מעל העוגה. החזירו למקרר לפחות לשעה.
12. קשטו בעוגיות מלמעלה, פרסו ואכלו!

אל תשכחו לקרוא את ההערות!! גם הוספתי חדשות

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • שימו לב שאינגליש קייק זה צורת התבנית והיא מגיעה בכל מיני גדלים. המתכון הזה מיועד לגודל 30*10 בגובה 10.
  • אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 18 או 20, אבל זה כנראה יצריך זמני אפייה שונים. בכל מקרה כדאי לבדוק את התנור לפני תום הזמן ובכל פעם להחליט אם לתת כמה דקות נוספות.
  • המלית לא מאוד מתוקה, אם תרצו אותה במתיקות מורגשת יותר כדאי שתוסיפו קצת סוכר.
  • אפשר להחליף את האוראו באיזה עוגיות שתרצו, אבל אולי תצטרכו יותר חלב (אני גם מליצה להחליף לקרם קוקוס או שמנת צמחית אם תחליפו לעוגיה אחרת). אפשר גם להפחית מכמות התחתית לקבלת תחתית דקה יותר.
  • אפשר לצפות את העוגה באיזה ציפוי שתרצו (הכי פשוט להמיס ממרח ולשפוך, ויש עוד אופציות בבלוג)
  • אפשר להחליף את הקשיו ב200 גרם גבינה טבעונית במרקם גבינת שמנת.
  • אפשר להחליף את הטופו ב350 גרם גבינה טבעונית למריחה (בסגנון גבינה לבנה) ואז כדאי לוותר על הלימון (או לטעום את הבלילה ואז להחליט)
  • אפשר להחליף יוגורט בעוד טופו משי או גבינה לבנה טבעונית באותו משקל עם עוד קצת מיץ לימון
  • שוקולד לבן טבעוני איכותי ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה (תבקשו מטבעות שוקולד לבן פרווה). או שתקנו טבלאות שוקולד לבן בחנות טבע, או שתקנו שוקולד צ'יפס לבן פשוט בסופר.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס בשמנת צמחית להצפה.
  • ניתן להקפיא את העוגה.
  • העוגה הולכת ומשתבחת עם הזמן במקרר, אז אפשר להכין אותה כמה ימים מראש.
  • למתכוני שבועות נוספים ולטיפים לעוגות גבינה טבעוניות- כנסו ללקט שלי:) או הורידו את החוברת שלי 

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

15 מחשבות על “עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה טבעונית מדהימה!”

    1. היי
      תיאורטית כן, אבל אני לא יודעת לומר כמה טופו וכמה מים כי צריך להגיע למרקם מסוים (כמו של גבינה לבנה בערך)

    1. תודה:) אני משתמשת ברינג (אפשר לראות בסרטון), כיוון שאין לו תחתית הוא מאוד ישר ואפשר לחלץ אותו לחלוטין, אבל צריך לדעת לעבוד איתו..

  1. היי 🙂
    אפשר להחליף את הקשיו במשהו שישאיר את המרקם באותה הצורה? יש כזה ״טעם לוואי״ קשיואי שכזה שהייתי שמחה להחליף.

    1. פירטתי את ההחלפות בהערות:)
      ודרך אגב טעם הקשיו נבלע בין כל הרכיבים ונותר טעם נהדר;)

  2. שלום, האם אפשר להקפיא עם הציפוי גנאש?
    באיזה כלי את מאפסנת עוגה כזו במקרר/במקפיא? תודה🙏🙏🙏

  3. אני גרה ליד רחובות, ולא מצליחה למצוא באיזור שוקולד לבן טבעוני איכותי, גם לא בחנות spices שלכאורה מתמחה באפיה 😪. יש לך רעיון איפה למצוא?

    1. היי, מסקרנות בדקתי באתר שלהם כי זכרתי שאמור להיות להם, ובאמת יש להם. פשוט צריך לשים לב שבחנויות קוראים לזה שוקולד לבן פרווה, אין את המילה טבעוני. בכל מקרה אם אין בסניף לידך האופציה הכי נוחה היא להזמין משלוח מחנות שיש לה, אז אפשר מהם או ממייסטר או לחפש חנות אחרת עם משלוח נוח אליך:)

    2. ודרך רגב בגלל שהשוקולד לא כזה דומיננטי פה בטעם הסופי אז אפשר גם להתפשר על שוקולד פחות איכותי, כמו השוקולד צ'יפס מהסופר, ועדין ייצא טעים:)

  4. איזה דבר מהמם! כל הכבוד גם על הפירוט במתכון, את אלופה! איך מצליחה למזוג את הגנאש למעלה כך שלא יזלוג לצדדים. אני רוצה שכבת שוקולד יפה כמו אצלך אבל תמיד מטפטף הצידה כשאני מוזגת. אם מורחת יוצאת שכבה דקה מדי. מה עושים?🙂

    1. תודה רבה!
      בעיקרון התבנית שומרת על הגנאש שלא יגלוש, ואני מחלצת מהתבנית רק כשהכל התקרר ואז הגנאש יציב. ואם אני מחלצת מהתבנית והצדדים לא נראית טוב- אני לוקחת סכין גדולה וחותכת את כל המסביב ונשארת עם עוגה יפה;)
      עוד אופציה זה להקפיא את העוגה וגם לתת לגנאש להתקרר לטמפרטורת החדר, וככה כשאת שופכת את הגנאש על העוגה הוא ישר מתקר ומתיצב, אבל אז צריך לעבוד ממש מהר. תמיד עדיף לשפוך הכל על עוגה ולהזיז את התבנית לכל הכיוונים כדי להגליש את הגנאש שיגיע לכל פינה מאשר ליישר בעזרת כלי, זה יוצא יותר יפה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)