WhatsApp Image 2020-09-20 at 21.48.25

פאדג' שוקולד לבן טבעוני עם רימון ופיסטוק

WhatsApp Image 2020-09-20 at 21.48.25

פאדג' שוקולד לבן טבעוני עם רימון ופיסטוק

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עשר דקות עבודה ויש לך קינוח כיפי, מקורי וטעים במיוחד לראש השנה ובכלל.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני יודעת שבטח נשארו לך רימונים ותפוחים
ושבטח תרצו להכין איתם משהו מקורי הפעם
אז יש לי את הפתרון המושלם!
רק תשיגו מלא שוקולד לבן פרווה והכל מוכן;)
 
מדובר (שוב) במתכון שהייתי מכינה בעבר לחג
ש(שוב) החלטתי לטבען
וגיליתי (שוב) שזה עדיין טעים בטירוף!
 
אז קבלו פאדג' שוקולד לבן,
עם רסק תפוחים,
בתוספת רימונים ופיסטוקים
שילוב טעמים מושלם!
בכלום עבודה.
 
(לצערי לא אני המצאתי את המתכון הגאוני הזה..
קרדיט והערות בסוף)

מצרכים

לתבנית ריבועית באורך צלע של 25
 
1/2 כוס + 2 כפות (125 ג’) שמן צמחי
1/3 2 כוסות (470 ג’) שוקולד לבן פרווה
2 כפות (30 ג) מים
1 כוס (235 ג’) רסק תפוחים לא ממותק 
2.5 כפות (25 ג’) סוכר לבן 
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות פחות 3 כפות (390 ג’) קמח לבן 
1/4 כפית מלח
1 כוס (כ100 ג) גרגרי רימון
1 כוס (כ100 ג) פיסטוק חתוך גס
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה (אפשר להשתמש ברינג, אבל כמובן שגם אותו צריך לאטום).
2. המיסו שמן ושוקולד לבן בבאן מארי, תוך כדי ערבוב. הסירו מהאש.
3. הוסיפו מים, רסק תפוחים, סוכר, ותמצית וניל. ערבבו היטב עם מטרפה.
4. הוסיפו קמח ומלח וערבבו פנימה עם לקקן, עד לקבלת בלילה אחידה.
5. קפלו פנימה את גרגרי הרימון והפיסטוקים בעזרת הלקקן, עד שהם מפוזרים באופן אחיד.
6. מזגו לתבנית וישרו. אפו במשך 25-35 דקות, עד ששולי המאפה מתחילים להזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי. צננו לגמרי, חלצו מהתבנית וחתכו לקוביות או אצבעות, באיזה גודל שתרצו.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • באן מארי זאת שיטת המסה שדואגת שהשוקולד לא יישרף. צריך להניח קערה (עדיף מזכוכית או נירוסטה) מעל סיר קטן שיש בו מים, על אש בינונית-גבוהה, בצורה כזו שהקערה לא תיגע במים- החימום צריך להיות על ידי האדים בלבד.
    • הכפות הן לפי כפות מדידה (15 מ"ל), כף מטבח רגילה מכילה פחות, בערך חצי כמות.
    • ניתן לרכוש שוקולד לבן פרווה איכותי בחנויות המתמחות באפייה. אם אי אפשר, אז שוקולד צ'יפס לבן מהסופר יעבוד.
    • אם אין לך תבנית ריבועית של 25, ניתן להמיר את הכמויות לפי גודל התבנית הרצויה, בלינק הזה יש מחשבון מצוין לכך.
    • ניתן להחליף את הסוכר בממתיק אחר באותה כמות.
    • ניתן להחליף לקמח כוסמין, עדיף שלא קמחים מלאים, ותחליף קמח ללא גלוטן גם אמור לעבוד.
    • ניתן להחליף לתוספות אחרות במקום הרימון והפיסטוקים.
    • המתכון מבוסס על המתכון הזה.
    • שמרו בכלי אטום במקרר. גם ניתן להקפאה.

    כרגיל, מצרפת למטה תמונות מההכנה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה