IMG_20201105_144520

עוגיות חורפיות עם מרכיב מפתיע

IMG_20201105_144520

עוגיות חורפיות עם מרכיב מפתיע

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עם העוגיות האלה הפתעתי גם את עצמי! העוגיות הכי בריאות שהכנתי, והן ממש טעימות....
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אוהבת שחיתות אנוכי
במיוחד במיוחד בקינוחים
מבחינתי, אם כבר קינוח- אז מושחת
עד הסוף
ללא מעצורים
ללא תמרים
ללא חיקויים
עם גלוטן עם שומן עם שוקולד
 
ולכן כל חיי נמנעתי ולא ניסיתי אפילו
להכין קינוחים משעועית, מאבוקדו, מבטטה, מדלעת…
 
ועכשיו, עם כל קינוחי החורף והאלווין
שפוצצו לי את הפיד בקינוחי-דלעת למיניהם
ולאור העובדה שישבו אצלי כמה בטטות בודדות ועצובות
כי אני פחות אוהבת לבשל ולאכול עם בטטות כי זה מתוק לי באוכל 
(כן כל דבר אצלי זה עולם נפרד!)
ואני הרי לא זורקת…
 
החלטתי ללכת על זה.
החלטתי להכין עוגיות שבמקום רסק התפוחים אשתמש
ברסק בטטות!
ושאלך עם העונה ואכין אותן חורפיות
ושאם כבר, אז שיהיו בריאות, יאללה
עם סוכר קוקוס וקמח כוסמין מלא
ונורא נורא פחדתי מהטעם
ממש לא הייתי בטוחה למה לצפות
ובטוח לא ציפיתי 
שיהיה כל כך פאקינג טעים!!!
 
כן, הפתעתי את עצמי
למרות שזה לא כזה מופרך
כי הבטטה מתוקה וטעימה
וכבר הבנתי שעוגיות מקמח כוסמין מלא זה טעים
והלכתי לפי ההיגיון במרקמים
וזה עבד.
 
בקיצור, קבלו את העוגיות הכי בריאות שהכנתי
(כאילו, זה עדין עוגיות, כן?
אל תצפו לשיא הבריאות,
פשוט יחסית אלי…)
שהן תפוחות, רכות,
בטעמי חורף,
עם אפשרות לכמה עיצובים
והן פאקינג טעימות!
(סלחו לי על הצרפתית שלי)
 
יאללה בלגן

מצרכים

רטובים:
1/3 כוס (65 גרם) שמן קנולה
1/2 כוס + כף (110 גרם) סוכר קוקוס
1/4 כוס (70 גרם) בטטה מעוכה
1 כפית תמצית וניל
 
יבשים:
1/2 1 כוס (210 גרם) קמח כוסמין מלא
1 כפית (4 גרם) סודה לשתייה
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
חצי כפית קינמון
קורט מלח
 
לזיגוג וקישוט (אופציונאלי):
חופן פקאנים 
5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
1 כף (10 גרם) חלב סויה

אופן ההכנה

1. קלפו וחתכו בטטה, והניחו בסיר קטן עם הרבה מים. הניחו על אש גבוהה, הביאו לרתיחה, ובשלו עד לריכוך מלא (כ15 דקות). סננו, צננו, ומעכו כמה שניתן ללא גושים (ניתן לרסק במעבד מזון/בלנדר/בלנדר מוט).
2. חממו תנור ל170 מעלות טורבו, ורפדו 2 תבניות אפייה בנייר אפייה.
3. בקערת הכנה שימו את כל החומרים הרטובים וערבבו עם מטרפה למרקם אחיד.
4. הוסיפו את היבשים, וערבבו בעזרת לקקן למרקם אחיד. אמור להיות מרקם נוח להתעסקות, כמו פלסטלינה. אם זה דביק ורטוב מדי- הוסיפו טיפה קמח. אם זה מתפורר- הוסיפו מעט מים.
5. צרו עיגולים מהתערובת, בגודל של כדורי פינג פונג בערך, והניחו על נייר האפייה במרווחים של כ2 ס"מ. 
6. כשהמגשים מוכנים והתנור חם, הכניסו לאפייה, ושימו טיימר ל10 דקות.
העוגיות אמורות לתפוח, להתייצב ולקבל סדקים יפים.
הוציאו והניחו להן להצטנן.
– אם תרצו לקשט אותן:
א. לפקאן באמצע: בזמן שהן בתנור, הכינו כמה פקאנים שלמים יפים. כשהן יוצאות מהתנור, בזהירות רבה לחצו  כל פקאן למרכז של כל עוגיה (השתדלו לגעת עם האצבע רק בפקאן ולא בעוגיה כדי לא לקבל כווייה). ניתן לשים את הפקאנים לפני ההכנסה לתנור, אבל התוצאה פחות יפה.
ב. לזיגוג לבן: ערבבו את אבקת הסוכר והחלב עד למרקם חלק וסמיך. רק כשהעוגיות הצטננו לחלוטין- קשטו אותן בזיגוג. ניתן בכל פעם למלא כפית בזיגוג ולטפטף מעל העוגיות בצורה שתרצו. ניתן לקצוץ כמה פקאנים, ולפזר אותם על הזיגוג מיד לאחר מכן. לאחר כמה דקות הזיגוג יתייבש, אז כדאי לפעל מהר. הניחו לעוגיות לעוד כחצי שעה בחוץ, עד שהזיגוג מתקשה. 

הערות והמרות

  • ניתן להחליף לסוכר אחר ולשמן אחר ולקמח אחר… שחקו עם זה:)
  • ניתן להשתמש בדלעת במקום בבטטה. 
  • ניתן לוותר על הקישוטים וניתן לקצוץ את הפקאנים ולהכניס אותם לבצק לפני האפייה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה