vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

לחם מושלם ללא שמרים ב5 דקות עבודה!

זמן הכנה: 5 דקות
זמן אפייה: 1 שעה
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מצאתי את ה-לחם המהיר שלי ואני מאוהבת.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אין לי בעיה עם שמרים (להיפך!),
אבל כדי לאפות איתם צריך לפנות כמה שעות ברצוף להיות בבית
וזה לא תמיד מתאפשר.

יש הרבה א.נשים שיש להםן בעיה עם שמרים,
ואני תמיד שמחה למצוא פתרונות.

אז אני ממש אוהבת לאפות מדי פעם לחמים מהירים,
כמו לחם בירה.
בשיטוט בסופר בקופנגן פתאום חשבתי על זה
שאולי יש א.נשים שגם יש להם רתיעה מבירה?
ואולי גם לא בא לי להכין מבירה כי בא לי משהו טבעי יותר?
וזול יותר?

אבל הבירה עושה את כל האפקט בלחם בירה…
ומה עם… סודה?
שאלתי את עצמי, ועניתי לעצמי שאין סיבה שזה לא יעבוד
אז קניתי סודה.

גם מי סודה יודעים להוסיף אווריריות למאפים
ממש כמו אבקת סודה לשתייה!
(גם דיברנו על זה בפודקאסט שלי)

רציתי שהלחם יהיה משודרג
שיהיה מיוחד, גם במרקם
וגם בטעם- כי הבירה בכל זאת מוסיפה טעמים
וגם שתהיה תוספת חלבון, זה תמיד טוב.

אז הוספתי טופו משי!

שאפשר גם להחליף במלא רכיבים אחרים (תקראו בהערות למטה)

מה שלא יהיה- 
יש כאן מתכון זהבבבב
שלקח לי 4 וחצי דקות להכין
(ואני לא מגזימה, הכל מתועד)
ושאני יכולה לחסל ביומיים מרוב שטעים.

אז יאללה לעבודהההה

מצרכים

לתבנית אינגליש בגודל 30X10
(אפשר תבנית קטנה יותר ללחם יותר גבוה)

420 גרם (3 כוסות) קמח רגיל
כפית וחצי מלח
כף סוכר
כף אבקת אפייה
300 מ"ל סודה (כלומר המשקה, מים מוגזים)
120 גרם (1/2 כוס) טופו משי + כף מיץ לימון 
(אפשרויות נוספות בהערות למטה)

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל200 מעלות חום עליון-תחתון.
2. טחנו את הטופו בעזרת בלנדר קטן/מעבד מזון קטן/בלנד מוט וערבבו פנימה את הלימון.
3. מדדו לקערה את הקמח, מלח, סוכר ואבקת האפייה וערבבו לפיזור אחיד.
4. הוסיפו פנימה את הסודה והטופו וערבבו עד שהכל נטמע פנימה ונראה במרקם די אחיד.
5. העבירו לתבנית משומנת ו/או מרופדת בנייר אפייה, שטחו לגובה אחיד. ניתן לפזר תוספות מלמעלה (כמו שומשום, גרעני חמניה, גרעיני דלעת, פרג, שיבולת שועל…)
6. הכניסו לתנור לשעה. אני ממליצה לסובב את התבנית לאחר כחצי שעה לאפייה אחידה. כשהלחם מוכן הוא קשיח מבחוץ ומזהיב בשוליים.
7. הוציאו והניחו לו להצטנן לפחות חצי שעה מחוץ לתבנית או שעה בתוך התבנית לפני שתפרסו. (רצוי להוציא מהתבנית אם לא תרצו שיצבור לחות)
** אם תרצו ליצור ללחם קראסט חזק- לאחר ההוצא מהתנור- שלפו את נייר האפייה עם הלחם והעבירו לרשת של התנור (אם אין לך אז למגש) והחזירו לתנור ל10 דקות נוספות ואז הוציאו סופית.
8. תהנו!!!

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להחליף סודה לבירה ואז להוריד קצת מהסוכר.
  • אפשר להחליף את הטופו משי בחלב צמחי (חשוב עדין לערבב אותו מראש עם הלימון)
  • אפשר גם להחליף את הטופו בגבינה טבעונית למריחה או ביוגורט טבעוני (ואז אפשר להוריד את הלימון)
  • אם תרצו אפשר להחליף את הטופו בעוד סודה באותה כמות. אפשר לוותר על הלימון.
  • אפשר להחליף לימון בחומץ כלשהו
  • אפשר להשתמש בקמח תופח ולהוריד את אבקת האפייה
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן במקום רגיל. 
  • אפשר להחליף לקמח מלא/כוסמין מלא ואז תצטרכו להוסיף בערך רבע כוס סודה כדי להגיע לאותו מרקם
  • אפשר להחליף סוכר במייפל או סילאן
  • למליחות מורגשת יותר אפשר להוסיף חצי כפית מלח
  • אפשר לערבב פנימה איזה תוספות שתרצו לפני האפייה

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

12 מחשבות על “לחם מושלם ללא שמרים ב5 דקות עבודה!”

  1. יו, טעים ונימוח! קסם. סודה! אחלה מתכון, כולל כל ההמרות המבורכות (הכנתי עם חלב שקדים). תודה. לחם ושושנים

  2. שלום

    אשמח לנסות להכין את הלחם
    אבל ללא קמח לבן בגלל רגישות אליו..

    אפשר עם שיבולת שועל/כוסמין/איזה
    קמח בריא אחר יכול להתאים?

    1. להמרה לקמח ללא גלוטן נצטרך לשנות עוד אלמנטים במתכון, זה לא פשוט.
      המרה לכוסמין תמיד אפשר.
      לקמח מלא צריך עוד נוזלים (מוזמנת תמיד לקרוא את ההערות בסוף המתכון)

  3. היי תודה על המתכון הכייפי הזה.החלפתי את הטופו במי סודה .
    אבל זה יוצא יותר דליל..וגם שמתי קמח שיפון ויצא דביקי קצת אחרי האפייה.
    נאפה לי מהר פחות משעה …
    איך אפשר להשאיר את הקמח שיפון ובלי טופו ושיצא אפוי גם מבפנים טוב טוב ?

    1. נשמע שפשוט היית צריכה לתת לזה יותר זמן בתנור:) וכנראה כדאי להוסיף טיפה קמח לבלילה.

        1. אז אני חושדת שהתנור שלך קצת מזייף, זה קורה ברוב התנורים. יכול להיות שכשאת מכוונת אותו ל200 מעלות, הוא בפועל עובד על 210 מעלות למשל (בהנחה שלא הפעלת בטעות על מצב טורבו). זה קורה לך עם מתכונים אחרים? שהם צריכים פחות זמן אפייה ממה שרשום או משחימים יותר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2