IMG_20201027_155029

פשטידת (פסטה/יובה) חלבון טבעונית

IMG_20201027_155029

פשטידת (פסטה/יובה) חלבון טבעונית

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 35 דקות
רמת קושי: קל
צריך בלנדר/בלנדר מוט/מעבד מזון
פשטידה טעימה, קלה להכנה, ומפוצצת חלבון, מחומר גלם לא ברור שהוא בעצם מאוד מגניב!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני חייבת לומר
שאני ממש אוהבת יובה!!!
איזו תגלית נפלאה!
 
אני מכורה לטופו, 
אבל צריכה לגוון לפעמים.
ואנחנו פחות אוהבים את המרקם של רצועות חלבון הסויה המיובשות למיניהן…
אז כשגיליתי את היובה כנפיים- התאהבתי!
 
(מדובר למעשה בקרום שנוצר מבישול חלב סויה
זה מפוצץ חלבון
ויש לזה מרקם שהרבה יותר דומה לעוף
מאשר לנתחים המיובשים הנפוצים)
 
בכל פעם שהגעתי לחנות האסיאתית דרגון
הוספתי לקנייה של הטופו גם את היובה.
אבל בפעם הקודמת (טאם טאם טאםםם)
נגמרו הכנפיים!!!
נהייה יותר מדי ביקוש…
אז קניתי את הצורה השנייה הלא-ברורה של היובה.
(מן מקלונים דקים)
 
השבוע החלטתי סוף סוף להשתמש בה!
השרתי במים, ואמרתי לעצמי-
זה ממש דומה לפסטה. אבל זה בטח מוזר בתור פסטה.
מעניין איך זה יהיה בפשטידת פסטה!!!
 
וואלה יצא ממש טעים ומגניב
ולמעשה – פשטידת חלבון בריאה!!
אז לא יכולתי שלא לשתף את המתכון השווה הזה.
ספרו לי אם תכינו!

מצרכים

מתאים לתבנית מלבנית בגודל 24*17 או עגולה בקוטר 22
 
חצי שקית רצועות יובה (150 גרם)
1 בצל
2-3 שיני שום
בטטה קטנה
חצי כרובית
חצי סלסלת פטריות
חבילת טופו משי
4 כפות קמח עדשים
1 כף קורנפלור
1 כף שמרי בירה
1 כפית מלח
מעט פלפל
חופן פירורי לחם
 

אופן ההכנה

1. השרו את היובה במי ברז כרבע שעה, עד לריכוך. שפכו למסננת. 
2. חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
3. חממו מעט שמן בסיר בינוני. קצצו בצל וטגנו על אש בינונית.
4. קצצו שום, חתכו בטטה, כרובית ופטריות, והוסיפו לסיר. המליחו מעט וערבבו מדי פעם, במשך כ5 דקות.
5. בינתיים טחנו את הטופו למרקם קרמי אחיד. הוסיפו לו קמח עדשים, קורנפלור, שמרי בירה, מלח ופלפל, וערבבו היטב. 
6. כשהירקות מתחילים להתרכך, כבו את האש. הוסיפו להם את תערובת הטופו ואת היובה, וערבבו הכל היטב. 
7. שמנו קלות תבנית תנור קטנה ופזרו שכבה דקה של פירורי לחם. שפכו פנימה את התערובת שהתקבלה, ושטחו לגובה אחיד. פזרו מעל שכבה דקה של פירורי לחם. פזרו מעט שמן זית מעל הכל. 
8. הכניסו לתנור החם ואפו במשך 30-35 דקות, עד שפירורי הלחם נהיים שחומים וקראנצ'יים.
9. הוציאו, הניחו להצטנן לכמה דקות, ואכלו!
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • זה לא ילך עם הצורות האחרות של היובה, אבל כן יעבוד עם פסטה רגילה מבושלת:)
    • אפשר כמובן להשתמש בירקות אחרים!
    • אפשר להחליף קמח עדשים בקמח חומוס או קמח רגיל.
    • אפשר להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה או עמילן תפוחי אדמה.
    • אפשר לטחון טופו רגיל/רך, ואז כדי להוסיף רבע/שליש כוס חלב סויה לא ממותק כדי להגיע למרקם קרמי יותר. אפשר גם להשתמש ב350 גרם של גבינה טבעונית כלשהי במקום טופו משי.
    • אפשר לוותר על שמרי הבירה ועל פירורי הלחם.
    • ניתן לרכוש יובה בחנויות אסיאתיות (דרגון/מזרח ומערב) או בחנויות טבעוניות (בטבע שלי/מחסני הטבעונות) ובטח בעוד חנויות מיוחדות:)
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה