vegan freinly
WhatsApp Image 2022-07-11 at 09.19.14 (2)

שווארמה טבעונית מיובה ופטריות

WhatsApp Image 2022-07-11 at 09.19.14 (2)

שווארמה טבעונית מיובה ופטריות

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הדרך האידיאלית להשתמש ביובה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אנחנו טסים לתאילנד ל3 חודשים!!!!
אני מתרגשת בטירוף ואני עמוסה בעבודה והכנות…
חשוב לי להספיק לפרסם בינתיים עוד כמה מתכונים-
כי אני לא בטוחה מה אני אצליח לפרסם משם….
 
(אבל שיהיה ברור שאני ממשיכה לפרסם משם מלא תוכן שימושי וכיפי!
זה פשוט יקרה יותר בעמוד האינסטגרם והפייסבוק שלי.
גם ימשיכו לעלות פרקים בפודקאסט,
יהיו מוצרי אונליין חדשים ומגניבים,
ואפילו סדנאות זום! אז שוה לעקוב
כי אני לא באמת נעלמת…
 
אז שאלתי בסטורי שלי מה הכי דחוף,
וכתבו לי בין היתר-
– מתכונים של אוכל (באמת היו יותר קינוחים לאחרונה)
– מתכון עם יובה
– מתכון לשווארמה
אז הייתי יעילה ואיחדתי את הבקשות האלה למתכון אחד!
 
הרי כמעט בכל פעם שאני מלמדת בסדנה איך לבשל עם יובה ואני מראה את המרקם שמתקבל (אחרי הריכוך, לפני הבישול) התגובה הנפוצה היא "וואי זה בול מתאים לשווארמה!"
אז באיזה קטע עוד לא הכנתי ממנה שווארמה??
 
אז הנה, קיבלתן,
תהנו:)
ואל תשכחו לקרוא את ההערות…

מצרכים

1-2 בצלים
2 סלסלות פטריות פורטבלו ו/או שמפיניון
2 כוסות יובה כנפיים
2-3 כפות תבלין שווארמה (לא חובה)
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה מעושנת
חצי כף כורכום
כף כמון
1-2 כפיות מלח
מעט פלפל

אופן ההכנה

1. השרו את היובה במים רותחים לחצי שעה (ממליצה להניח מעל את המסננתף ככה כל היובה בתוך המים), סננו תחת מים זורמים והניחו בצד.
2. חממו בסיר 1-2 כפות שמן זית על אש בינונית. חתכו בצל לרצועות והוסיפו פנימה. ערבבו מדי פעם במשך כ5 דקות. אפשר לפזר מל מעט מלח לזירוז הריכוך.
3. בינתיים פרסו פטריות והוסיפו לסיר, ערבבו היטב. הגבירו לאש גבוהה והניחו. הפטריות יוציאו נוזלים, ואז הנוזלים יתאדו. המשיכו להשגיח. זה ייקח כ10 דקות.
4. ברגע שהנוזלים מתאדים- הוסיפו פנימה את היובה וערבבו היטב. הניחו ל2-3 דקות כדי שיקבלו צריבה יפה, ערבבו וחזרו על הפעולה עד שהכל מקבל צבע יפה.
5. תוך כדי הערבובים הוסיפו את התבלינים (יש מלח ופלפל בתבלין שווארמה אז צריך לטעום תוך כדי ולראות כמה חסר). אם זה נדבק ונחרך בתחתית- צריך להוסיף קצת שמן.
6. תטעמו, תחליטו אם לתקן טעמים, כבו את האש והגישו.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף סוגי פטריות, להוסיף, או לוותר עליהן לחלוטין.
  • אפשר להוסיף טופו ו/או סייטן, או להחליף בזה את היובה.
  • כתבתי 1-2 בצלים כי אחד מספיק אבל הבצל מאוד מוסיף ויש מקום לעוד.
  • צריך סיר גדול, אבל בסוף ההכנה הכל מאוד מצטמטם ומאבד את הנפח, כך שזה יספיק בסוף בערך ל3 מנות, קחו בחשבון…
  • אפשר לנסות עם יובה אחרת, אני חושבת שהכנפיים הכי מתאימות. ניתן לרכוש בחנויות טבע וחנויות אסיאתיות.
  • אם תוותרו על תערובת שווארמה לתיבול תצטרכו להגביר את שאר התבלינים. במקרה כזה אני ממליצה על יחס שהוא יותר לטובת הכמון ולאו דווקא לפפריקה. צריך לשחק עם זה עד שטעים.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “שווארמה טבעונית מיובה ופטריות”

    1. היי, בטח:) אתה מוזמן לכתוב מילות חיפוש בלשונית החיפוש בראשית העמוד ולמצוא בקלות. או להיכנס ללשונית האוכל בבלוג ולדפדף:)

    1. כדאי להשרת במים רותחים לפחות לחצי שעה, ואז לשטוף היטב מתחת לברז. אפשר לנסות גם לקנות של מותג שונה. אם זה עדין קורה אז אולי את רגישה מאוד לטעם הזה..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לוובינר שלי בחינם!

רוצה להצליח לבשל יותר?

די לשעות על גבי שעות במטבח
די לתסכול ולייאוש
די להסתכל על המטבח כעל האויב

יש לי את השיטה המנצחת 
לבשל מקסימום דבירם במינימום זמן
ואפילו בהנאה

והחלטתי לחשוף אותה בחינם.
(יש גם אופציה להקלטה)

בא לך שייק שווה?

עוד לא ראית את חוברת השייקים שלי??

חוברת שלמה של מתכונים לשייקים וסמוד'י בולז
במגוון טעמים
עם פירוט על ערכים תזונתיים
עם מתכון בונוס לאייסקפה
עם מדריך מקיף להרכבת השייק המושלם!
בחינם כמובן:)

איך להפסיק לפחד מבצק מבלי לצאת מהבית, ובלי להשקיע המון כסף, זמן ומאמץ?
הצטרפו לאתגר הבצק!

ב28 יום תלמדו להכין
4 מתכוני בסיס מ4-5 רכיבים,
תצטרכו להשקיע בזה רק 4 שעות בטוטאל
ולהשתמש רק בקערה, כף ותנור.

בלי ללכלך את כל המטבח, בלי צורך בניסיון קודם, הכי פשוט שיש.